uhićen pod svim okolnostima / Assange zasad siguran? Britanija odustala od prijetnji!

Image
Foto: RTL

Ekvadorska vlada priopćila je da je primila 'obavijest iz britanskog ministarstva vanjskih poslova u kojoj se kaže da nema prijetnje ulaska u veleposlanstvo'.

26.8.2012.
15:45
RTL
VOYO logo

Velika Britanija povukla je prijetnju upadom u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu kako bi uhitila osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, koji je tamo potražio utočište, rekao je ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

"Mi smatramo ovaj nesretni izgred zaključenim, nakon teške diplomatske greške Britanaca u kojoj su rekli da će ući u naše veleposlanstvo", rekao je Correa u redovitom tjednom obraćanju medijima u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekvadorska vlada priopćila je da je primila  'obavijest iz britanskog ministarstva vanjskih poslova u kojoj se kaže da nema prijetnje ulaska u veleposlanstvo'.

Britanska vlada izazvala je gnjev Ekvadora kad je upozorila da bi mogla pokušati odvesti Assangea, koji se više od dva mjeseca nalazi u zgradi njegovog veleposlanstva kako bi izbjegao izručenje Švedskoj, koja ga želi ispitati glede optužbi za silovanje i seksualno napastovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekvador, koji je Assangeu dao azil, zatražio je od Velike Britanije da povuče prijetnje. Posljednji potez trebao bi poboljšati odnose Quita i Londona i omogućiti daljnje razgovore o sudbini Assangea.

Zasad, međutim, Assange ostaje zatočen u veleposlanstvu, a britanska policija razmještena je oko zgrade. Britanci su rekli da su odlučni ispuniti svoju pravnu obvezu izručenja Assangea Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotograf Press Associationa uspio je fotografirati rukom pisane upute jednog policajca u kojima stoji da Assange treba biti uhićen 'pod svakom okolnosti', čak ako bi pokušao napustiti zgradu ambasade pod navedenom diplomatskom zaštitom, u vozilu ili torbi, napisao je Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo