PRESTIGLI PODRAVKU / Atlantic grupa preuzima slovensku Drogu Kolinsku

Image

Nagađa se da je riječ o akviziciji vrijednoj oko 200 milijuna eura. Ponuda Atlantic grupe je bila izdašnija od ponude triju stranih financijskih fondova.

1.7.2010.
6:25
VOYO logo

LJUBLJANA - Kompanija Atlantic grupa, u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija, predala je najpovoljniju obvezujuću ponudu za kupnju Droge Kolinske, najveće slovenske kompanije u prehrambenom sektoru, a do potpisa kupoprodajnog ugovora moglo bi doći već za nekoliko dana, pišu u četvrtak slovenski i hrvatski mediji.

Informaciju da će Droga Kolinska biti prodana Atlantic grupi neslužbeno je potvrdilo više izvora u Istrabenz holdingu, postojećem vlasniku Droge Kolinske, koji je na prodaju prisiljen zbog dugova prema bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubljanski dnevni list "Dnevnik" u svom poslovnom prilogu navodi da je ponuda Atlantic grupe bila viša od ponude triju stranih financijskih fondova. Po neslužbenim izvorima, riječ je iznosu od 200 do 300 milijuna eura.

Ovom akvizicijom će, piše Jutranji list, Atlantic grupa u prihodima prestići Podravku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenih potvrda o tome da je u okviru prikupljanja ponuda za prodaju Kolinske izabrana Atlantic grupa u četvrtak ujutro još nema, no "Dnevnik", pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da bi već za nekoliko dana moglo doći do potpisa ugovora između Atlantic grupe i Istrabenz holdinga, koji do kraja ove godine bankama mora vratiti 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo