slijedi pravna bitka / Bageri stigli! Skateri i dalje brane skulpturu!

Image
Foto: Facebook

Skateri ističu kako ostaju braniti skulpturu sve dok ne dobiju službenu potvrdu kako je neće srušiti ili pak ne dobiju novu lokaciju.

29.7.2013.
10:30
Facebook
VOYO logo

Obrana skate skulpture kod Studentskog centra nastavlja se i danas. Već se oko 7 sati 50-ak osoba okupilo braniti skate skulpturu, koja je prepoznata kao jedinstveni spomenik skate kulture u svijetu. Građani i građanke se i dalje okupljaju te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u obrani mjesta kulture i prostora za mlade, koji su danas gotovo iščeznuli.

Kako doznajemo, građani i građanke za danas su najavili poduzimanje pravnih akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, iako još uvijek nije bio istekao rok za žalbu na rješenje o rušenju skate parka, bageri su u četvrtak ujutro stigli u dvorište SC-a i krenuli rušiti skulpturu. Potpuno uništenje skulpture spriječili su skateri i skaterice koji su se okupili u živi zid.

Skateri i skaterice ističu kako ostaju braniti skulpturu sve dok ne dobiju službenu potvrdu kako je neće srušiti ili pak ne dobiju novu lokaciju. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je sada u javnosti stao uz skatere i skaterice, obećao je prije šest godina skate park na Bundeku. Međutim, taj projekt nikada nije realiziran.

Dok i Grad i SC odbijaju odgovornost te prebacuju krivnju jedni s drugih praveći se kako ni jedni nisu pozvali građevinsku inspekciju, brojni svjetski poznati časopisi i muzeji apelirali su na nadležne institucije u Hrvatskoj da zaustave rušenje skate skulpture. Među naistaknutijima su , suradnik i kustos Muzeja suvremene umjetnosti u Tusconu, i osnivači i kustosi Skateboard Museuma te njemački urednik Kingpin Skateboarding Europa magazine-a .

Iako nadležne institucije ističu kako je riječ o ilegalnom objektu, zanimljiva je i činjenica kako se baš 'ilegalni' prostor za mlade našao prvi na udaru uz silne bespravno sagrađene građevine diljem obale, ali i u hrvatskoj metropoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo