kuća strave u brodu / Baka zlostavljane djece optužila snahu!

Sa svakim danom na vidjelo izlaze nove strašne pojedinosti slučaja teškog zanemarivanja djece u Slavonskom Brodu. Progovorila je i baka djevojčica koja tvrdi da je Centru za socijalnu skrb prije nekoliko mjeseci prijavila roditelje, no nitko nije reagirao.

9.1.2013.
18:11
VOYO logo

Na razgovor je došla očajna, ali odlučna. Ne želi nikoga štititi. Ako je njezin sin kriv, treba ga kazniti. Ali na  27-godišnjoj snahi je, tvrdi, ogromna odgovornost za stravičnu priču koja posljednjih dana potresa Slavonski Brod i Hrvatsku. Malena je beba 27. prosinca u bolnicu dovezena mrtva. Njezina polusestrica pronađena je u gnjusnom stanu, punom izmeta, potpuno neuhranjena. Majka je na sebi imala ozljede. Pretpostavlja se da ju je tridesetdvogodišnji suprug tukao.

"Da su se tukli, nisam vidjela nikad, možda i jesu, ne opravdavam nikoga, ne štitim ni njega, ali kažem neka i ona snosi odgovornost", kazala je Zlata Dugalić.

Međutim, Zlata tvrdi kako je prije svega odgovornost zbog zapostavljanja malene djevojčice. Beba je, smatra, umrla prirodnim putem, a curicu je pomajka zapuštala, izgladnjivala, držala u prljavštini.

"Ako je ona provodila s njima vrijeme, onda je ona ja mislim kao majka, da ih je trebala ona nahraniti. Beba je prirodno umrla, ona nije bila zapuštena niti neuhranjena, a kako je nije vodila doktoru - je li od nečeg bolovala - to ne mogu reći. Samo je beba bila napredna", nastavila je Zlata.

Prvi puta zlostavljanje djevojčice, koju Zlatin sin ima s pokojnom prvom suprugom, primijetila je njezina kći. Jednom je prilikom skinula curicu, kako bi je presvukla, a ona je bila sva u bolnim ranama. Zlatina kći to je fotografirala, a otac je navodno fotografije predao Centru za socijalnu skrb.

"To je on nosio, pa su ga pitali kako on može kao otac slikat golo žensko dijete. Ja ne znam, oni kad su dolazili, nisu im otvarali valjda vrata. Niti se ona odazivala na pozive što je dobila iz centra", dodala je.

I tako Centar nije poduzeo ništa, kao ni ostali, jer svatko tko je imao susret s obitelji iz Slavonskog Broda, mogao je zaključiti da ti nešto nije u redu.

Nadalje, baka Zlata tvrdi kako je majka, koja je po cijele dane bila s djecom, trebala brinuti o djeci, te dodaje kako je laž je da nije imala hrane, jer hranu joj je je svekrva preko sina svakodnevno slala.

"Kod mene je kuhao velike količine hrane, nosio je kad nije bilo kuhanja. Ja sam kupila hranu da joj odnese. Znači pretežno je bila sama s djecom. Nije zaključavana. Zaključavana je kad je ona htjela. Nekad je ostavljao ključ pod otirač da joj može doći mama, brat i tko je već dolazio", zaključila je.

Teška priča s tragičnim krajem. Male bebe više nema, a nema niti tako skorog psihičkog oporavka za zanemarivanu djevojčicu. Tu je još po dvoje djece koje su supružnici imali s drugima. Odgovornost je na apsolutno svima!

"Ja kažem njemu ako se dokaže, on je moj sin, ali neka  odgovara i ona za posljedice i što se događalo", istaknula je baka.

No, to što se dešavalo mučno je slušati, a kamoli proživjeti. Centar je pod istragom Ministarstva, čeka se zaključak o njihovim mogućim propustima. No, zaključak koji se može donijeti i bez istrage je jednostavan je i bolan - jedan je mali život izgubljen, a jedan trajno uništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo