ULIČNI PREVARANTI / Baki podvalili bižuteriju i uzeli nekoliko tisuća kuna

Image

Nakon što je 80-godišnja Riječanka jučer nasjela na jednu od najstarijih uličnih prijevara i pristala "u pola cijene" otkupiti pronađeni lančić policija je upozorila građane da lakomisleno ne nasjedaju na naizgled primamljive ponude nepoznatih i stvari ne kupuju na mjestima koja za to nisu predviđena, bez da prethodno provjere njihovu stvarnu vrijednost.

26.3.2013.
15:33
VOYO logo

Prijevara zbog koje je 80-godišnjakinja ostala bez nekoliko tisuća kuna dogodila se jučer poslijepodne u blizini bolnice u Rijeci, a policija upozorava građane da lakomisleno ne nasjedaju na naizgled primamljive ponude nepoznatih i stvari ne kupuju na mjestima koja za to nisu predviđena, bez da prethodno provjere njihovu stvarnu vrijednost.

Dok je prolazila ulicom prišao joj je nepoznati muškarac koji je prethodno s poda podignuo deblji "zlatni" lančić govoreći joj da su ga zajedno pronašli te bi ga mogli podijeliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodeći znatno višu vrijednost pronađenog lančića ponudio je da ga otkupi po manjoj cijeni. U međuvremenu im se priključio još jedan muškarac koji joj je ponudio otkup lančića po dvostrukoj cijeni od one koju će ona platiti. No, kako je rekao da trenutno kod sebe nema novca dogovorili su da se nađu kasnije.

U dobroj vjeri žena je pristala na transakciju, za nekoliko tisuća kuna od "nalaznika" kupila "zlatni" lančić te u dogovoreno vrijeme čekala da se pojavi drugi muškarac. Kako se nitko nije pojavljivao, 80-godišnjakinja je provjerila stvarnu vrijednost pronađenog lančića, saznala da se radi o bižuteriji i prevaru prijavila policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na MUP-ovim internetskim stranicama policija je stoga upozorila građane da lakomisleno ne nasjedaju raznim prevarantima koji se na taj način nastoje okoristiti.

"Podsjećamo da prevaranti u pravilu rade u paru, a kako bi ostvarili svoj cilj vrlo su ljubazni, uvjerljivi i uporni. Također, sve građane upozoravamo da vrijedne i druge predmete ne kupuju na onim mjestima koja za to nisu predviđena i bez da prethodno provjere njihovu stvarnu vrijednost", ističu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo