obišao oštećena područja / Baldasar obećao pomoć stradalima u orkanskoj buri

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Grad će pomoći u uređenju dječjeg igrališta u Stobreču, a vlasnicima kampa pomoći će tako što će im kompenzirati komunalne doprinose

9.3.2015.
16:13
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obišao je kamp u Stobreču, Sajam GAST i groblje u Žrnovnici, gdje je orkanska bura prošli tjedan počinila najveću štetu, te je ocijenio da je riječ o elementarnoj nepogodi.

Najgore je prošao nekad najljepši stobrečki kamp, koji je uništen jer je na bungalove palo 125 starih borova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U centru Stobreča oštećeno je dječje igralište na koje je palo pet starih borova. Velika je šteta i na groblju u Žrnovnici, gdje su dva velika čempresa pala i uništila nekoliko grobnica. Od komercijalnih tvrtaka najveću je štetu pretrpio Sajam GAST, gdje je bura oštetila hale.

Gradonačelnik je rekao kako će grad tražiti savjet Splitsko-dalmatinske županije i župana Ževrnje jer oni imaju više iskustva s proglašenjem elementarne nepogode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad će pomoći GAST-u tako što će produžiti za četiri do pet dana jer ga je zbog nevremena dan nakon otvorenja i jedne oštećene hale trebalo zatvoriti.

Najavio je da će se taj sajam od iduće godine održavati u Spaladium areni. Pozvao je građane koji su pretrpjeli veće štete da se jave na internetsku stranicu stranicu grada. Kako ne mogu svim pomoći, tražit će pomoć županije i Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad će pomoći u uređenju dječjeg igrališta u Stobreču, a vlasnicima kampa pomoći će tako što će im kompenzirati komunalne doprinose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo