OSTAJE U FOTELJI / Bandić i drugi put pobijedio Kregara

Zagrebom će i sljedeće četiri godine vladati Milan Bandić. U drugom krugu izbora opet je osvojio najviše glasova - 61,84 posto. Drugoplasirani Josip Kregar osvojio je 36,62 posto glasova.

31.5.2009.
19:28
VOYO logo

ZAGREB - Prema prvim neslužbenim rezultatima prikupljenima s većine birališta, Milan Bandić (SDP) je potvrdio svoju pobjedu iz prvog kruga, osvojivši 61,84 posto glasova u odnosu na 36,62 posto, koliko je osvojio nezavisni kandidat Josip Kregar.

Zanimljivo je da je, u usporedbi s prvim krugom, postotna razlika između dvojice kandidata gotovo identična - oko 25 posto. Bandić je u prvom krugu imao 48,54 posto, a Kregar 23,18 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 16 sati na izbore je izašlo nešto više od 23 posto Zagrepčana.

Kregar kaže da svojim porazom nije iznenađen, ali dodaje kako "nikada u povijesti Hrvatske pobjeda nije bila tako gorka, a poraz tako sladak kao danas i ovdje". Cijelu njegovu izjavu pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je, u trenutku kada su stifli prvi rezultati, bio na misi u zagrebačkoj katedrali. Nešto kasnije, na Bundeku je za RTL izjavio kako je očito da je bilo suđeno da pobijedi dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo