bolja javna usluga / Bandić: Od sutra jeftiniji prijevoz ZET-om!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Cilj nam je da se građani jeftinije voze, ali da svi plaćaju karte', rekao je Bandić poručivši da u Holdingovim podružnicama ne žele isključivo profit ili ekstra profit, već poboljšati javnu uslugu građanima.

30.9.2013.
14:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Od 1. listopada pojedinačna karta ZET-a u tramvajima i autobusima stajat će 10 kuna, bez obzira je li kupljena u vozilu ili ne, a pojeftinit će i dnevna karta koja će umjesto 40 kuna od sutra koštati 30 kuna, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na koferenciji za novinare.

Bandić je najavio da će se za mjesec dana vidjeti može li biti promjena i u cijeni mjesečnih karata, a u međuvremenu Uprava Zagrebačkog holdinga razmotrit će sustav kontrole i naplate karata, koji je sada 'nikakav'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je da se građani jeftinije voze, ali da svi plaćaju karte", rekao je Bandić poručivši da u Holdingovim podružnicama ne žele isključivo profit ili ekstra profit, već poboljšati javnu uslugu građanima.

Image
Image

Od veće prodaje karata i bolje kontrole Bandić i Gradska uprava očekuju deset milijuna kuna prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio odgovoriti na pitanje je li pretvaranje nekih Holdingovih podružnica u trgovačka društva otvaranje vrata privatnom kapitalu kroz privatizaciju ili koncesije, ponovivši da je to 'nasušna potreba' zbog stanja u Holdingu i, dijelom, zakonska obveza.

Bandić je također izvijestio da od idućeg ponedjeljka, 7. listopada, u sustav naplate ulazi parkiralište kod Paromlina gdje će cijena parkirne karte biti 10 kuna od 6 do 18 sati, a pet kuna od 18 sati do 6 sati ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo ići u izmjene pravilnika ni uvođenje novih ulica u zone naplate bez konzultacija s vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo