'zbigecan' Cvjetni plac / Bandić otvorio svoj ponos: Zaplješćimo za zagrebački štih!

Image
Foto: PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenim građanima rekao je da je sretan i ponosan. Zahvalio im je što su došli na svečanost, te ih pozvao da zaplješću za 'zagrebački štih i za zagrebački europski štih' ali i za one koji su bili protiv uređenja Cvjetnog trga i koji su prosvjedovali, jer, kako je rekao, 'i to je demokracija'.

31.10.2012.
7:21
PIXSELL
VOYO logo

Obnovljeni Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg) u utorak navečer je na prigodnoj svečanosti otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tijekom ljetnih radova i temeljite obnove Cvjetnoga trga i okolnih ulica zamijenjene su hodne obloge, uređeno je zelenilo, a postavljena je i nova urbana oprema te dekorativna rasvjeta. Skupna vrijednost investicije je 8,9 milijuna kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenim građanima rekao je da je sretan i ponosan. Zahvalio im je što su došli na svečanost te ih pozvao da zaplješću za 'zagrebački štih i za zagrebački europski štih', ali i za one koji su bili protiv uređenja Cvjetnog trga i koji su prosvjedovali jer, kako je rekao, 'i to je demokracija'.

"Treba im čestitati jer u demokratskom društvu treba čuti i drukčija razmišljanja i ja im čestitam. Ali, čestitam prije svega onima koji su bili protiv, jer da nisu bili protiv, mi ovo ne bismo napravili. Čestitam onima koji su bili za i pomogli da ovo napravimo, a čestitam i mojim dragim Zagrepčanima i Zagrepčankama jer bez njih ovo ništa ne bismo napravili", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako mu je jedna gospođa upravo rekla 'da 46 godina stanuje na Cvjetnom placu i da nikad nije izgledao ljepši', ali i da je 'rekla i jednu opravdanu kritiku nama svima, da nema ni jedne razglednice na našim kioscima s Cvjetnog placa'.

"Pokušat ćemo to napraviti da sada ovako 'zbigecan' Cvjetni plac dobije razglednicu i da ona ravnopravno konkurira s čestitkama, pozdravima iz grada Zagreba", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je prije otvorenja obnovljenog Trga Petra Preradovića rekao kako misli da su sugrađani najsretniji.

"Sretni smo da smo ovo uredili upravo onako kako smo i očekivali na početku kad smo išli u projekt uređenja Cvjetnog trga", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan od novinara kako komentira sve one loše izjave koje su bile tijekom ljeta i misli li da su građani sada promijenili ili će promijeniti mišljenje, Bandić je odgovorio da ne bi to komentirao. Na pitanje što kaže na kritičare koji su večeras ovdje i koji kažu da je ovo trebao financirati Tomo Horvatinčić, Bandić je odgovorio da on ne bi ni to komentirao. Upitan gdje su stare ploče (heksagoni) koji su prije uređenja bili na Cvjetnog trgu odgovorio je da su uskladišteni na mjesto gdje trebaju biti, kako bi se njima mogle zamijeniti oštećene ploče.

Na Cvjetnom trgu, uz atraktivno osvijetljen spomenik Petru Preradoviću i osvijetljenu pravoslavnu crkvu, na svečanosti je, u organizaciji Grada Zagreba, utemeljitelj glumačke družine Histrion Zlatko Vitez recitirao stihove hrvatskih pjesnika, a Zagrebački kvartet održao je prigodni koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu uređenja postavljena je i dekorativna rasvjeta spomenika Tinu Ujeviću i Nikoli Tesli.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo