postrojeni kao vojska / Bandić: 'Sve je spremno za čišćenje snijega'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Hvala Bogu da je sve postrojeno kao vojska jer to i mora biti ustrojeno po vojnom principu. Inače, nema šanse da se napravi posao', rekao je Bandić novinarima

31.10.2013.
15:17
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je nakon obilaska Centralne baze Zimske službe kako je sve spremno za čišćenje snijega, pa i da padne već sutra, a na smotri Zimske službe rečeno je da je za to ove sezone predviđeno 53 milijuna kuna bruto, za malu zimsku službu još 11 milijuna kuna.

"Hvala Bogu da je sve postrojeno kao vojska jer to i mora biti ustrojeno po vojnom principu. Inače, nema šanse da se napravi posao", rekao je Bandić novinarima i ocijenio da ljudi u Zimskoj službi čiste snijeg nadljudskim naporima, što je potvrda da imamo "najbolju Zimsku službu u Europi".

Na 14. smotri Zimske službe istaknuo je da imaju 215 ekipa i 13 tisuća tona soli u Centralnoj bazi i u drugim bazama te još sedam tisuća "strateške pručuve".

"Sve je spremno, snijeg može sutra padati", poručio je Bandić. Rekao je kako nisu razmazili sugrađane, nego su dignuli standard da u roku od 24 sata moraju biti prohodne ceste, što, istaknuo je, nije slučaj i u drugim metropolama. No, dodao je, "standard košta, sol košta, strojevi koštaju". "Tu letvicu koju smo dignuli ne možemo ispod nje, i tako će biti i ubuduće. I mala zimska služba će funkcionirati savršeno, budite bez brige", poručio je Bandić.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor ustvrdio je kako nakon velike južine uvijek dolazi veliki snijeg. "Mi smo ovdje da omogućimo građanima grada Zagreba da do svojih poslova i domova mogu neometano doći", istaknuo je Kosor te dodao da će tako i biti, što se vidjelo i na današnjoj smotri mehanizacije Zimske službe.

Direktor Zagrebačkih cesta - podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić rekao je da su proživjeli najtežu zimu prošle godine i ovo bi zanjih, kako je dodao, "trebao biti kikiriki". "Obučeni smo, spremni i postrojeni za sve izazove koji su pred nama", istaknuo je.

Rekao je da na godišnjoj razini za veliku i malu zimsku službu rezerviraju oko 65 milijuna kuna, a sve ono što se ne potroši zimi ide u asfaltiranje pa - kad dođe proljeće - asfaltiraju više ulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo