PORUKA I MINISTRU ZMAJLOVIĆU / Bandić u svom stilu: 'Fulali ste cijeli fudbal'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik opet je briljirao komentirajući 'goruću' temu o zabrani odlaganja svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog otpada, na odlagalištu Jakuševcu.

10.10.2013.
12:23
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Komentirajući nalog iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, prema kojem je na zagrebačkom odlagalištu Jakuševcu zabranjeno odlaganje svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog otpada, kao i riječi ministra Mihaela Zmajlovića, Milan Bandić je opet 'briljirao':

"Šta je zabranio? Pa to je već zabranjeno! Na Jakuševcu se ni ne odlaže ništa osim komunalnog otpada", reagirao je zagrebački gradonačelnik na predstavljanju ovogodišnjeg 22. Večernjakovog Zagreb maratona, koji će se održati u nedjelju 13. listopada.

"Ako tražite priču, fulali ste cijeli fudbal", u svom je stilu zaključio Bandić.

Podsjetimo, po nalogu Inspekcije zaštite okoliša komunalnim poduzećima iz Zagreba i Koprivnice od 21. listopada bit će zabranjeno odlaganje svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog otpada, na zagrebačkom odlagalištu Jakuševcu i koprivničkom odlagalištu Piškornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je nastavak akcije „Velika čistka“ koju provodi Ministarstvo zaštite okoliša i prirode s krajnjim ciljem uspostave održivog sustava gospodarenja otpadom kroz dosljednu primjenu zakona, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša.

Za komunalno poduzeće Zagrebački holding - podružnica ZGOS, nadzorom je utvrđeno da se na odlagalište Prudinec-Jakuševec odlaže miješani komunalni otpad s područja Zagreba, Samobora i Svete Nedelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je i odlaganje više od 20 vrsta ostalog otpada: proizvodnog otpada, zemlje i kamenja, otpada iz proizvodnje stakla i proizvoda od stakla, otpada iz industrije, otpadne ambalaže, otpadnih vozila i dijelova, otpada iz uređaja za pročišćavanje i uređaja za obradu otpadnih voda, biorazgradivog otpada, glomaznog otpada i to u količinama od gotovo 200.000 tona u godinu dana.

Oba spomenuta odlagališta dužna su s danom 21. listopadom obustaviti odlaganje svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Mihael Zmajlović poručuje gradonačelnicima, načelnicima i komunalnim poduzećima da im ministarstvo nudi partnerski odnos jer je on nužan za uspostavu sustava gospodarenja otpadom. Za uspostavu sustava osigurana su im sredstva, a Ministarstvo, osim sufinanciranja, nudi pomoć i u znanju i tehnologiji, priopćilo je Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo