prijetnje na Maksimiru / Bandićev tjelohranitelj napao aktiviste?

Image

Iako su gotovo sve prvosvibanjske proslave prošle mirno, na zagrebačkom Maksimiru je ipak došlo do obračuna aktivista Građanske akcije i navodnih Bandićevih tjelohranitelja.

2.5.2012.
9:27
VOYO logo

Aktivisti Građanske akcije došli su na Maksimir na proslavu Praznika rada te su u svom prepoznatljivom stilu na Megafon pozivali građane na podjelu 'našeg graha'.

"Dođite na grah koji dijeli Milan Bandić, čovjek sa 200 i više kaznenih prijava", pozivao je aktivist građane na megafon.

To je očito zasmetalo nekim prisutnim pa ih je prvotno jedan stariji gospodin pokušao legitimirati, a pri tome je nakratko pokazao i nekakvu značku.

Međutim, kada ga je jedna djevojka upitala kakva je to značka, muškarac se povukao.

No, u tom je trenutku došao drugi čovjek, vidno ljut zbog toga što se proziva zagrebačkog gradonačelnika, te gurnuo aktivista.

Došlo je do kratkog naguravanja, a aktivisti su na megafon počeli dozivati policiju: "Bandićevi predstavnici me napadaju, molim policiju da priđe".

Iznervirani muškarac se također pravio da na mobitel zove policiju, a potom i nestao iz vidokruga aktivista.

Jedan Bandićev simpatizer je izvadio mobitel te fotografirao aktiviste tvrdeći kako hoće imati 'smeće u mobitelu'.

"Nakon što se napokon pojavila policija, nisu htjeli izvršiti identifikaciju napadača, već su tražili da dignemo kaznenu prijavu protiv NN osobe. Mi smo to odbili i zahtijevali da se sumnjivci privedu. Policija je to rezolutno odbila uz napomenu da se identifikacija ne može učiniti na licu mjesta. U četvrtak ćemo priupitati ministra Ostojića zašto policija nije htjela privesti sumnjivce", napisala je Građanska akcija na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo