ZBOG SPALADIUM ARENE / Banke od ponedjeljka blokiraju račun Grada Splita?

Image
Foto: RTL

Slobodna doznaje od dobro obaviještenog izvora, kako su Erste banka i Zagrebačka banka još sredinom ovog tjedna poslale službeni dopis Banovini u kojem su gradskim čelnicima najavile pokretanje ovrhe i blokadu računa.

8.9.2012.
10:40
RTL
VOYO logo

Zbog duga za najam Spaladium Arene koji se u proteklih 12 mjeseci popeo čak na 21,5 milijuna kuna, što je na koncu dovelo do zatvaranja druge po veličini sportske dvorane u državi vrijedne više od 70 milijuna eura, banke koje su pratile projekt izgradnje velebnog borilišta u Lori, u ponedjeljak namjeravaju blokirati račun Grada Splita, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, Slobodna doznaje od dobro obaviještenog izvora, kako su Erste banka i Zagrebačka banka još sredinom ovog tjedna poslale službeni dopis Banovini u kojem su gradskim čelnicima najavile pokretanje ovrhe i blokadu računa.

Naime, tijekom 2012. godine Grad nije uplatio najam za dvoranu tvrtki Sportski grad TPN, koja upravlja dvoranom u Lori, iako je to gradska obaveza prema ugovoru sklopljenom s konzorcijem Dalekovod, Konstruktor - inženjering i IGH.

Grad pak tvrdi kao nemaju novca za plaćanje milijunskog najma idućih 30 godina, posebno jer je 'zapeo' drugi dio projekta Spaladium arene, koji je podrazumijevao i otvaranje tornja, parkirališne garaže te trgovački centar. Bez tih sadržaja, kažu iz Banovine, ugovor o najmu na vrijedi.

S druge strane, banke očekuju da se najam plaća jer ih na to obvezuje još uvijek važeći ugovor, koji nikada nije raskinut zbog toga kako bi konzorcij mogao servisirati goleme kredite podignute za građenje dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo