OSOBNA PORUKA / Barack Obama pisao Mesiću

Image

Američki predsjednik je Mesiću odgovorio na pismo koje mu je Mesić uputio na kraju svojega mandata. Obama je bivšem predsjedniku zahvalio na doprinosu za razvoj demokracije.

30.3.2010.
10:26
VOYO logo

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je osobnu poruku američkog predsjednika Baracka Obama kao odgovor na pismo što ga je uputio američkome predsjedniku na završetku svojega predsjedničkog mandata, priopćeno je iz Ureda bivšeg hrvatskog predsjednika.

Izražavajući priznanje na ulozi što ju je Mesić imao u ispunjavanju standarda potrebnih za ulazak Hrvatske u NATO i čestitajući na napretku što ga je Hrvatska ostvarila u pristupnim pregovorima s Europskom unijom, predsjednik Obama kaže: "Hrvatska je primjer koji zemljama jugoistočne Europe pokazuje što mogu ostvariti. Vaša podrška Kaznenome sudu za bivšu Jugoslaviju i vaše zauzimanje za vladavinu prava u vašoj zemlji, bit će dijelom vaše ostavštine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik u svome pismu izražava ponos zbog partnerstva s Hrvatskom, posebno apostrofirajući sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH u misiji u Afganistanu, te ocjenjuje da su odnosi dviju zemalja bolji nego ikada i izražava želju za njihovim daljnjim jačanjem i produbljivanjem, te zaključuje: "Želim vam svaki uspjeh u vašim budućim aktivnostima. Bila mi je čast surađivati s vama", stoji na kraju priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo