HRVATSKA PALČICA / Beba koja je težila svega 480 grama ipak preživjela!

Iako je Ivana imala tek 6 mjeseci, i nije težila niti pola kilograma - preživjela je. Nakon četiri mjeseca u inkubatoru, konačno je puštena kući, a roditelji kažu, nikad nisu ni sumnjali da će se izvući jer na njoj se odmah vidjelo da je borac!

18.1.2013.
17:45
VOYO logo

"Vjerujte u čuda. Jer ja sam čudo!" Da može govotiti - vjerojatno bi nam upravo to poručila petomjesečna djevojčica IvanaDolenc! Ona je rođena sa svega 480 grama! Odmah po rođenju ušla je u onu crnu statistiku nedonoščadi. Prerano se rodila, ne piše joj se dobro - od početka je znala njezina majka. Ali, njezino je dijete već od prvog trenutka tjeralo po svom.

Živite uz ovo dijete iz sata u sat! Svaki njezin udisaj je čudo! Ali Ivana se nije dala, ona je htjela živjeti. I to bez obzira što je rođena u 25 tjednu trudnoće, čak tri mjeseca prije termina.

"Sa svojim prvim udahom to je dijete pokazalo izuzetnu volju za životom. Bila je lijepe ružičaste boje po porodu, dobro općeg stanja. Lijepo je disala bez nekih napora", izjavila je pedijatrica Jasmina Topolnjak.

Bebica se borila, a u borbi su je podržali djelatnici varaždinskog rodilišta. Beba heroina u inkubatoru je provela čak četiri mjeseca. Bili su to dani nade i razočaranja. Božena ju je tek nakon 2 i pol mjeseca prvi put primila u ruke.

"To je iza nas. To smo potaknuli negdje iza. Nismo htjeli razmišljati o tome jer sam znala da dijete sve razumije, sve osjećaje. Mi smo joj dali pozitivne vibracije, samo puno ljubavi i tako da je to valjda upalilo", kazala je BoženaDolenc.

Božena je vjerovala da će se njezina palčica izboriti za život. Ivana je ležala u inkubatoru, a njezina majka joj je kupovala odjecu. Znala je da će joj jednom trebati.  I napokon su dočekale taj dan. Ivana je prije tri tjedna puštena kući i to s težinom od  čak četiri kilograma.

"Ona je medicinsko čudo, ali i životno čudo."

Ivana je vjerojatno najmanja beba u Hrvatskoj koja se izborila za život. Pred njom je još dug i mukotrpan put! Ali, Božena o tome ne želi niti misliti. Sve što je proživjela u proteklih pet mjeseci uvjerilo ju je, kako kaže, da su čuda moguca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo