NEUMJESNA RASPRAVA / Bebić: Šeks je pretjerao

Image

Predsjednik Sabora je svog potpredsjednika branio i tvrdnjom da ni s druge strane nije bilo isprika pa se to nije moglo očekivati ni od HDZ-a.

29.10.2010.
12:27
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić ustvrdio je da je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pretjerao izjavom da bi Ustavni sud trebao razmotriti ustavnost rada i zabranu SDP-a, rekavši da se s takvom izjavom ne slaže, ali je i istaknuo kako ne vidi zašto bi se Šeks trebao ispričavati SDP-ovcima, budući da su teške uvrede sijevale i s njihove strane.

Novinare u Saboru Bebić je posjetio da su prekjučer, za rasprave o povjerenju premijerki Jadranki Kosor, i iz HDZ-ovih i iz SDP-ovih klupa "sijevale neumjerene i uvredljive izjave", koje je, naglasio je, neuspješno pokušavao spriječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su bile razne kvalifikacije koje su započele od ranije, napadima iz SDP-a i konstatacijom da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija. Nismo primijetili da je bilo ikakve isprike u tom smislu, a takve kvalifikacije traju danima", rekao je.

Bebić je naglasio da u takvom ozračju nitko nije ni mogao očekivati da će reakcije HDZ-ovih zastupnika biti "sasvim kontrolirane". "Naravno, je takve izjave ne prihvaćam, te su izjave bile neodmjerene, i jedne i druge", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i zašto, kao predsjedavajući sjednicom, nije opomenuo Šeksa, a opomenu je dodijelio SDP-ovcu Željku Jovanoviću, nakon njegove opetovane izjave o vrhu HDZ-a kao kriminalnoj organizaciji.

"Zašto bih dao opomenu (Šeksu). Čovjek je spomenuo članak Ustava, a to što se ja ne slažem s njegovim mišljenjem, to je jedno drugo pitanje", odgovorio je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ono što je tko mislio i nečije pravo da predlaže, ako je temeljeno na Ustavu, onda je to legitimno predlaganje, makar to i ne bilo istina. Ja ne mislim da postoji u Hrvatskoj i jedna stranka koju bi trebalo zabraniti na temelju članka 129. i drugih članaka koji se na to pozivaju. Mislim da je to pretjerivanje, u najmanju ruku", dodao je predsjednik Sabora.

Naglasio je da se u Hrvatskom saboru, unatoč parlamentarnoj demokraciji koja je zaživjela i razvija se iz dana u dan, i dalje događaju "ekscesi, koje osuđujem i ne prihvaćam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga, dodao je, trebalo bi stvoriti "atmosferu u kojoj će kada se pretjera biti i isprika".

"Međutim, ja još nisam doživio u sabornici isprike od nekih, a oni znaju koji su. S druge strane, i ja sam se puno puta ispričao, i osobno i u ime nekog tijela ili stranke", rekao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto se HDZ ne bi prvi ispričao, odgovorio je da se njegova stranka do sada ispričavala puno puta, "a s druge strane nikada nismo čuli nikakvu ispriku".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo