KAZNA OD 50 GODINA ZATVORA / Ben Ali osuđen po treći put

Image

Bivši tuniski predsjednik Zine al Abidin Ben Ali već je dva puta osuđen u odsutnosti i to na više od 50 godina zatvora, u dva procesa koji su vođeni krajem lipnja i početkom srpnja.

29.7.2011.
7:26
VOYO logo

TUNIS - Bivši tuniski predsjednik Zine al Abidin Ben Ali osuđen je u četvrtak u odsutnosti na 16 godina zatvora zbog korupcije i prevara vezanih uz kupovinu zemljišta.

Radi se o trećem procesu protiv bivšeg tuniskog predsjednika koji se nalazi u egzilu u Saudijskoj Arabiji. Već je dva puta osuđen u odsutnosti i to na više od 50 godina zatvora, u dva procesa koji su vođeni krajem lipnja i početkom srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ben Alijeva kći Nesrin i njezin suprug također su osuđeni na osam odnosno 16 godina zatvora. Bivši predsjednik Tunisa optužen je da je osobno intervenirao kako bi njegova kći i njezin suprug mogli kupiti zemljište po nižoj cijeni u bogatijoj četvrti tuniske prijestolnice. Oni su ih kupili po vrlo niskoj cijeni kao zemljište za izgradnju parka, ali je ono prenamijenjeno u građevinsko zemljište čime je njegova cijena iznimno narasla.

Ben Ali je sa suprugom otišao u Saudijsku Arabiju sredinom siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo