Mijenjanje na dnevnoj bazi / Benzin ujutro jeftiniji, a popodne skuplji

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U razdoblju od 12. do 25. studenoga će se najprodavaniji Eurosuper 95 plaćati po 10 kuna, odnosno 19 lipa manje, a to je najniža cijena od kraja svibnja ove godine. Cijene naftnih derivata od ponoći padaju za 11 do 12 lipu po litri.

11.11.2013.
22:46
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je odustala od toga da svaka dva tjedna određuje maksimalnu cijenu goriva, a svi trgovci naftom na hrvatskom tržištu će određivati cijene.

"S obzirom na otvaranje tržišta i pojavu više energetskih subjekata na tržištu naftnih derivata, stekli su se uvjeti za ukidanje Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Prijedlogom novog Zakona o tržištu nafte i naftnim derivatima predviđeno je da se cijena naftnih derivata u Republici Hrvatskoj formira slobodno", rekla je pomoćnica ministra gospodarstva Jelena Zrinski Berger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada si je ostavila mogućnost da može propisati najvišu razinu cijena za pojedine naftne derivate u cilju zaštite potrošača.

"Deregulacija tržišta je nužna i sada je dobar trenutak da se to učini jer je dovoljno subjekata na tržištu da se onemogući kartelizacija. Mislim da neće biti nerealnog rasta cijena jer će oni koji to učine izgubiti tržište", pojasnio je naftni stručnjak Davor Štern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će se u razdoblju od 12. do 25. studenoga najprodavaniji Eurosuper 95 plaćati po 10 kuna, odnosno 19 lipa manje, a to je najniža cijena od kraja svibnja ove godine. Cijene naftnih derivata od ponoći padaju za 11 do 12 lipu po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo