SPORNA IZJAVA SARKOZYJU / Berlusconi na sudu zbog seksističkih izjava

Image

Talijanskog premijera Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu namjeravaju tužiti dvije talijanske političarke jer je francuskom predsjedniku rekao da mu je "osigurao suprugu".

27.2.2009.
22:10
VOYO logo

RIM - Zastupnica talijanske Demokratske stranke Anna Paola Concia i eurozastupnica Donata Gottardi u petak su najavile kako kane Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu tužiti predsjednika talijanske vlade Silvija Berlusconija za seksističkih izjava.

- Ulažemo tužbu protiv Silvija Berlusconija zbog kršenja članaka 8 i 14 Europske konvencije o ljudskim pravima zbog izjava u kojima je u više navrata povrijedio dostojanstvo žena - stoji u priopćenju dviju zastupnica koje će svoju tužbu predati u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među Berlusconijevim neprimjerenim primjedbama jest i ona koju su prenijeli lokalni mediji, a izgovorio ju je tijekom francusko-talijanskog summita u utorak u Rimu. Dok je Sarkozy novinarima govorio o zaključcima sa susreta, Berlusconi mu je vrlo tiho, ali ipak dovoljno glasno da čuju novinari, navodno šapnuo: "Pa, ja sam ti osigurao suprugu". Berlusconi je pri tom aludirao na talijansko podrijetlo Carle Bruni-Sarkozy.

Talijanska je vlada u petak odbacila informaciju po kojoj je Berlusconi izgovorio tu rečenicu, uz objašnjenje da je talijanski premijer Sarkozyju rekao "znaš li ti da sam ja studirao na Sorbonni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo