PRODUBLJUJU KRIZU U UKRAJINI / Bijela kuća upozorila Ruse: 'Ne provocirajte!'

Image
Foto: AP

'Snažno podupiremo ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet, a to očekujemo i od drugih zemalja', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

27.2.2014.
20:45
AP
VOYO logo

WASHINGTON - Bijela kuća upozorila je u četvrtak Rusiju da poštuje ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet te Moskvi poručila da izbjegava "provokativno" ponašanje u odnosu na krizu u toj zemlji.

"Snažno podupiremo ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet, a to očekujemo i od drugih zemalja", rekao je glasnogovornik Bijele kuće JayCarney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik VladimirPutin zapovjedio je u srijedu da 150 tisuća ruskih vojnika bude spremno za vojne vježbe, a u četvrtak je Rusija i lovačke zrakoplove stavila u punu pripravnost.

"Pozorno pratimo jučer najavljene ruske vojne vježbe uz ukrajinsku granicu. Očekujemo da Rusija bude transparentna u vezi s tim aktivnostima i da izbjegava provokativne postupke", dodao je Carney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poručujemo im da ne poduzmu ništa što bi se moglo pogrešno shvatiti ili voditi u zabludu u ovome osjetljivom trenutku", rekao je.

Upozorenje Bijele kuće u skladu je s upozorenjima drugih vodećih američkih dužnosnika, među ostalima i ministra obrane ChuckaHagela i državnoga tajnika JohnaKerryja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerry je u srijedu rekao kako bi vojna intervencija u Ukrajini bila "teška pogreška" te da SAD razmatra mogućnost davanja bankovnih jamstava u vrijednosti od milijardu dolara i dodatnu financijsku pomoć Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo