gotovo 4.000 ranjenih / Bilanca dosadašnjeg izraelskog raketiranja: 583 ubijene osobe

Image
Foto: AP

Tijekom dvotjednog žestokog raketiranja Pojasa Gaze, Izrael je ubio 583 Palestinaca, dok ih je 3.640 ranjeno.

22.7.2014.
9:33
AP
VOYO logo

Sedam Palestinaca ubijeno je u utorak rano ujutro u novim izraelskim zračnim napadima u Pojasu Gaze, priopćio je glasnogovornik palestinskih spasilačkih službi Ašraf al-Kodra.

Ove nove žrtve povećale su bilancu žrtava te su tako do sada u izraelskoj ofenzivi ubijena 583 Palestinca, dok ih je 3.640 ranjeno tijekom dvotjednih žestokih zračnih i kopnenih napada na palestinsku enklavu, dodao je glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novih sedam žrtava stradalo je u seriji bombardiranja na južni i središnji dio pojasa Gaze, od čega je pet članova jedne obitelji, među njima četiri žene, ubijeni u dva napada na Deir el-Balah (na jugu), navodi isti izvor.

Šesta osoba ubijena je u napadu također u južnom dijelu palestinske enklave, a sedma tijekom bombardiranja logora Nuserate u središnjem dijelu Pojasa Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Palestinski predsjednik Mahmud Abas i vođa Hamasa Haled Mešal zatražili su prekid 'izraelske agresije' na Pojas Gaze i ukidanje blokade u ponedjeljak u Dohi. Dvojica čelnika, kojima je ovo prvi susret otkako je 8. srpnja počela izraelska ofenziva na palestinsku enklavu koju kontrolira Hamas, odlučili su uz to da će nastaviti konzultacije s različitim palestinskim strujama i kontakte u inozemstvu radi uspostave primirja.

Američki državni tajnik John Kerry u ponedjeljak je stigao u Kairo kao i UN-ov glavni tajnik Ban Ki-moon, koji je na regionalnoj turneji, ne bi li potaknuli prekid neprijateljstva između Izraelaca i Palestinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukidanje blokade Gaze koja je na snazi već godinama, jedno je od Hamasovih uvjeta za primirje u tom sukobu koji je u dva tjedna odnio gotovo 550 palestinskih života. Hamas uz to traži i otvaranje graničnog prijelaza Rafaha s Egiptom i oslobađanje zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo