PONOVNO BURNA RASPRAVA / 'Biseri' iz sabornice: Cinične i duhovite izjave premijera i oporbe!

Ni danas u saboru nije izostala žučna rasprava u kojoj je dominiralo prepucavanje oporbe i samog premijera. Donosimo vam samo dio tih političkih prepucavanja, od kojih su neka bila čak i na osobnoj razini...

27.11.2014.
12:00
VOYO logo

Nakon što je premijer ZoranMilanović pročitao već otprije poznate stvari o proračunu za 2015. godinu, dodao je osobnu crticu iz svakodnevnog života.

Govoreći o asfaltiranju ulice u kojoj živi u Zagrebu, rekao je da je to bilo potpuno nepotrebno jer je postojeći asfalt bio u savršenom stanju. Time je htio naglasiti kako se loše troši proračunski novac u Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisni saborski zastupnik DamirKajin cinično je na to komentirao: "Što se tiče Krajiške, pa kome ćemo napraviti ako nećemo premijeru?"

Nakon Milanovićeve opaske o proračunu, krenula je žučna rasprava u Saboru u kojoj je dominiralo prepucavanje oporbe i samog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su samo dijelovi tih političkih prepucavanja, od kojih su neka bila čak i na osobnoj razini.

Kada je BrankoVukšić napao premijera da se njegova Vlada tek sada probudila te da je Račanova bila puno uspješnija, premijer mu je vratio jednakom mjerom, rekavši mu: "Ja poštujem svakog saborskog zastupnika, iako načini na koji su svi ušli u Sabor nisu isti. Ja sam ušao zahvaljujući instituciji koja se zove SDP kojoj sam postao predsjednik, o kojoj se brinem i koju cijenim, a vi ne biste nikada sjedili ovdje da nema čovjeka koji se zove Lesar, on vas je uvukao u Sabor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Paljba na predsjednika Vlade se nastavila i iz redova oporbe, kada mu je HDZ-ovac DarkoMilinović također prigovorio zbog autocesta. Na to je Milanović također imao zajedljivi odgovor: "Kad je ministar Varga o tome usmeno izlagao, vi ste bili negdje u bespućima. Bili ste slijepi na boje dok su se farbali tuneli, a danas samo gledate rupe na cesti, kojih inače NEMA!"

Nakon što je SDP-ovka IngridAntičevićMarinović kazala da prema članku 238. Poslovnika Hrvatskog sabora treba skrenuti pažnju zastupnicima HDZ-a da zbog nervoze ne upadaju u odgovore, predsjednik Sabora JosipLeko je na njen komentar dodao: "Kolegice, članak 238 ne govori ništa o nervozi (smijeh), ali slažem se, trebamo se držati parlamentarnih standarda, radimo ovdje svi u interesu građana RH, ja se bar tako nadam".

Prepucavanja su se nastavila i između ostalih saborskih zastupnika i članova Vlade, a podsmijeh nije izostao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovac JosipBorić 'smjestio' je ministru financija BorisuLalovcu, na što ovaj nije reagirao niti replicirao.

"Vidim da je i vas Grčić zarazio optimizmom, možda da zapjevate kao Duo pegla, mi 'imamos mnogos problemos', ili nemojte, vidimo se na rebalansu uskoro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Stazić je upitao Šukera: "Uporno kritizirate Vladu da se nedolično ponaša prema najvažnijem dokumentu u državi, a vašeg šefa stranke uopće nema? Gdje je Tomislav Karamarko danas ako je ovo, kao što kažete, najvažniji dokument u državi?".

Šuker je replicirao: "I tako i tako nije imao što za čuti jer premijer nije govorio ništa od onoga što je trebao. Uostalom, ni vi jutros niste biti tu i slušali svog premijera!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A saborska rasprava je još daleko od završetka... POGLEDAJTE VIDEO!

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo