PALJBA OPORBE / Bivša premijerka 'oprala' novu ministricu vanjskih poslova

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor ocijenila je izjavu Vesne Pusić lošom bez obzira na referendum. Podsjetimo, ministrica vanjskih i europskih poslova je u njoj poručila da 'građani neće dobiti mirovine ' ukoliko na referendumu ne glasaju za ulazak Hrvatske u EU.

19.1.2012.
19:18
VOYO logo

Izjava ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić "ako ne uđemo u Europsku uniju, nećete dobiti mirovinu" izazvala je lavinu reakcija.

"To je vrlo tako. Teško je s mirovinama i sada, a teško će biti i ako Hrvatska krene na put oporavaka jer mirovine ovise o snazi nacionalnog gospodarstva. Jedan umirovljenik na manje od dva zaposlena je neizdržljiva situacija", komentirala je danas vlastitu izjavu.

Kako god bilo, njena rečenica nije mogla proći bez "paljbe" iz oporbe.

"Ta izjava nije bila dobra bez obzira na referendum jer oni koji vode državu moraju znati što hoće...", komentirala je JadrankaKosor.

Koalicijski su partneri požurili umiriti građane.

"Bit će mirovina, ulaskom u EU gospodarstvo će biti bolje, pa će i mirovine biti veće",  dodao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Premijer Milanović stao je u obranu Pusić: "Ministrica Pusić je uvijek bila izravna, ali iskrena osoba, ovo je bila karikirana izjava".

Zbog nje i te rečenice pokret Za Hrvatsku - NE EU podnio je kaznenu prijavu državnom odvjetniku Mladenu Bajiću protiv Vesne Pusić.

Naime, oni navode kako je ministrica vanjskih i europskih poslova prekršila članak 116 Kaznenog zakona, koji se odnosi na povredu slobode odlučivanja birača.

"Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi, o glavu nam je, ljudi", rekla je Pusić u gostovanju na radijskoj emisiji Antene Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo