JEDAN DAN POSTA / Boljkovac završio u bolnici zbog štrajka glađu!

Image

Prvi ministar unutarnjih poslova koji je uhićen zbog sumnje da je prije 66 godina počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva kratko je odbijao hranu u pritvoru jer nema povjerenje u sustav. Ipak, poslijepodne je počeo jesti te je prevezen u zatvorsku bolnicu.

4.11.2011.
13:36
VOYO logo

Josip Boljkovac je od četvrtka do petka poslijepodne odbijao zatvorsku hranu prosvjedujući što mu obitelj ne može doći u posjet, doznaje se od njegova sina Matije Boljkovca i branitelja Ante Nobila.

"Moj otac je od jučer odbijao zatvorsku hranu iz protesta što mu obitelj ne može doći u posjet", rekao je Matija Boljkovac, sin 91-godišnjeg Josipa Boljkovca, prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova koji je prije dva dana uhićen zbog sumnje da je kao šef karlovačke Ozne zapovjedno odgovoran za likvidaciju 21 civila u svibnju 1945. na lokaciji Vidanka-Curak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se o štrajku glađu jer moj otac želi preživjeti, svjedočiti i govoriti istinu u postupku u kojem ga se tereti, ali prosvjeduje zbog toga što ne možemo doći do njega", rekao je Boljkovčev sin i izrazio zabrinutost za očevo zdravlje.

Odvjetnik Anto Nobilo kazao je kako je njegov branjenik danas poslijepodne počeo jesti te da je prevezen u zatvorsku bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran potvrdio je da je Boljkovac zbog zdravstvenog stanja i podmakle životne dobi prevezen u zatvorsku bolnicu.

Boljkovčev sin kazao je kako mu se javio Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava (GOPLJP) te stotinjak ljudi koji žele pomoći u zaštiti ljudskih prava njegova pritvorenog oca. Rekao je i da se čuo s potpredsjednicom HNS-a Vesnom Pusić, koja je najavila da će nakon povratka iz Sarajeva obavijestiti diplomatski zbor u Zagrebu o progonu Boljkovca i mogućim kršenjima njegovih ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boljkovac je u srijedu ujutro uhićen u obiteljskoj kući u Vukovoj Gorici u blizini Karlovca, nakon čega je prevezen u Zagreb, gdje je pred istražnom sutkinjom odbacio optužbe. Zbog teških okolnosti kaznenog djela za koje se tereti, određen mu je jednomjesečni pritvor i pokrenuta je istraga u kojoj će se ispitati 50-ak svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo