odgođena rasprava / 'Bombaši iz Vodica' pokušavaju dogovoriti nagodbu

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Neki od branitelja nadaju se da bi se s tužiteljstvom mogli nagoditi na uvjetne kazne, uz nadoknadu materijalne štete.

3.3.2014.
12:03
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Suđenje šestorici Vodičana zbog lanjskog postavljanja eksplozivne naprave na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića danas je odgođeno na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, jer obrane i tužiteljstvo slučaj pokušavaju riješiti nagodbom.

Odvjetnici optuženih obavijestili su sud da s tužiteljstvom pregovaraju o nagodbi pa je sudac Dražen Kevrić odgodio raspravu za 2. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od branitelja nadaju se da bi se s tužiteljstvom mogli nagoditi na uvjetne kazne, uz nadoknadu materijalne štete.

Zbog postavljanja improvizirane eksplozivne naprave 23. siječnja prošle godine na središnjem zagrebačkom trgu optuženi su Tomislav Duvnjak (30), Domagoj Šprljan (32), Tomislav Strikoman (29), Ivan Tubić (32), Lovro Birin (30) i Ivan Šprljan (60).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U eksploziji nije bilo ozlijeđenih, a tužiteljstvo šestoricu Vodičana tereti da su ugrozili živote sedmero prolaznika. Optuženi su za dovođenje u opasnost života i imovine te pomaganje u tom nedjelu. Najviša zatvorska kazna za ta nedjela je pet godina.

Po optužnici, Duvnjak i Strikoman postavili su napravu ispred spomenika banu Jelačiću i spojili je na kabel koji je Tubić razvukao u prolaz Harmica, a Domagoj Šprljan je na napravu, koju je aktivirao Duvnjak, stavio sitno kamenje. Nakon eksplozije optuženi su navodno otišli na sendvič, a zatim su se kod prolaznika raspitivali o eksploziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost za eksploziju u istrazi je preuzeo Duvnjak, koji je zajedno s Birinom eksploziv nabavio od Ivana Šprljana, oca drugoptuženog Domagoja.

Mediji su pisali da su optuženi mahom iz uglednih obitelji, tzv. zlatna mladež, a nakon incidenta Vodice su na službenim internetskim stranicama objavile ispriku javnosti, posebice građanima Zagreba zbog uznemiravanja koje je izazvala skupina Vodičana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplozija na središnjem zagrebačkom trgu sredinom siječnja ove godine bila je treća u razmaku od samo dva tjedna, koja je tada odjeknula Zagrebom. Za druge dvije, znatno snažnije, ali također bez poginulih, optužen je Vojislav Blažević kojemu već traje suđenje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo