ETA OPET U AKCIJI / Bombe u turističkom raju

Uoči 50. obljetnice svog osnutka, baskijska separatistička organizacija ETA intenzivirala je napade po Španjolskoj. Najnoviji je izveden na turističkom otoku Mallorci.

30.7.2009.
17:21
VOYO logo

MADRID - Dan nakon napada kombi bombom na vojarnu na sjeveru Španjolske, pri čemu je ozlijeđeno 60-ak pripadnika Civilne zaštite, na španjolskom turističkom otoku Mallorci izveden je napad automobil bombom, u kojem su dvojica pripadnika iste organizacije poginula. Život su izgubili dok su sjedili u službenom vozilu parkiranom pred policijskim barakama, koje se nalaze blizu lokalnog poštanskog ureda i poslovnica nekoliko banaka. Nekoliko je osoba ozlijeđeno.

Policija je odmah nakon napada u potpunosti blokirala Mallorcu - zatvorila je sve luke i aerodrome, što je izazvalo veliki kaos među brojnim turistima. Blokada je organizirana "kako bi se spriječio bijeg terorista". Ipak, nekoliko sati kasnije stanje se počelo vraćati u normalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je pronađena još jedna eksplozivna naprava, koju pirotehničari pokušavaju deaktivirati.

"Teroristi" na koje španjolske vlasti upiru prst, smatrajući ih odgovornima za napad, su pripadnici baskijske separatističke organizacije ETA-e, koja u petak slavi 50 godina svog osnutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek smo znali da je riječ o ubojicama i divljacima", rekao je španjolski ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba i dodao: "Od danas znamo da je riječ o ubojicama, divljacima i luđacima."

Osude napada su počele, osim iz cijele Španjolske, stizati i iz cijelog svijeta. Tako Europska komisija napad naziva "barbarskim činom", dok je Francuska svojim susjedima obećala "bezrezervnu podršku u borbi protiv terorizma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo