GDJE JE NESTAO NOVAC? / Braci i seki gori pod petama: DORH istražuje Keruma?

Najpoznatiji hrvatski braco i seka, Željko Kerum i Nevenka Bečić, pod povećalom su Državnog odvjetništva. On kao gradonačelnik, ona kao bivša predsjednica uprave tvrtke Kerum. U DORH-u istragu ne žele ni potvrditi ni opovrgnuti, no u Splitu su nam rekli da su dokumente predali odvjetništvu.

30.10.2012.
18:50
VOYO logo

Dok je i danas Željko Kerum uspješno pobjegao novinarima, čini se kako Državnom odvjetništvu ne bježi.

"Sve što smo radili istražuje DORH. Tako da to nama nije vijest, nas cijelo vrijeme netko tuži, a mi uredno DORH-u dostavljamo sve što traže. Nekad i prije nego traže", kazao je zamjenik splitskog gradonačelnika, Jure Šundov.

Iako u DORH-u to ne žele potvrditi, Keruma istražuju zbog nestanka novca za sanaciju odlagališta Karepovac. U Gradu tvrde novac je preusmjeren, ali bit će vraćen.

"DORH je prije mjesec dana tražio dokumentaciju, mi smo je dostavili I to je to. Novac je evidentiran, knjigovodstveno zaveden, sve je transparentno", poručila je Ljiljana Vučetić, pročelnica Upravnog odjela za financije grada Splita.

I Kerumova sestra Nevenka Bečić je navodno pod istragom, ali zbog tvrtke Kerum i neplaćanja 62 milijuna kuna vjerovnicima. No, već ranije je isticala, prijave je ne diraju previše.

"Svatko neka podnosi prijave kako smatra da treba. Tu se nema što komentirat", rekla je Bečić.

Međutim, Splićani smatraju da se za mutne poslove, ako ih je bilo, treba odgovarati.

Jednako misli i gradska oporba. U HDZ-u tvrde da je njihova vlast ostavila projekt za sanaciju Karepovca, no Kerum je odlučio napraviti novi.

"Grad je već mogao krenuti s realizacijom projekta koji je ostao od HDZ-a. Pitam se zbog čega se od toga odustalo, neka to istraži DORH", naglasio je predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Split, Petar Škorić.

"Svaki mjesec izdvaja se za Karepovac, a tempirana je bomba nad Splitom", dodala je Vesna Perak, gradska vijećnica SDP-a Split.

Je li uistinu očigledno gdje je 60 milijuna kuna neutrošenih za Karepovac, pokazat će istraga. Uostalom, o tome će ovisiti i koliko će Kerum ubuduće biti opušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo