NARUŠENOG ZDRAVLJA / Branimir Glavaš hitno prebačen u zatvorsku bolnicu: hoće li pristati na pomoć?

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na službenoj Facebook stranici objavljeno je da je danas popodne Branimir Glavaš hitno prebačen u zatvorsku bolnicu

29.3.2015.
20:55
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Branimir Glavaš, koji u istražnom zatvoru u Remetincu već 25 dana štrajka glađu, u nedjelju je zbog vrlo narušenog zdravstvenog stanja hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici gdje će biti zadržan, objavljeno je u nedjelju kasno poslijepodne na njegovoj službenoj Facebook stranici.

"Nadamo se da će pristati na medicinsku pomoć i izvući se iz situacije opasne po život", stoji u objavi na Glavaševom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević izjavio je Hini kako nema nikakve informacije o tome što se dogodilo, ali ocjenjuje da se to moglo očekivati.

Dodao je kako je Glavaš u zdravstvenom stanju u kojem svaki trenutak može umrijeti. "Čini se da neki to i žele", dodao je odvjetnik Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branimir Glavaš je u istražnom zatvoru u Remetincu od 5. ožujka, kada je počeo i štrajk glađu.

Ustavni sud prije nekoliko dana djelomično je usvojio ustavnu tužbu Glavaševe obrane, i "cijelu priču o istražnom zatvoru", odnosno o njegovu daljnjem trajanju, vratio na ponovno odlučivanje Vrhovnom sudu, koji odluku o tome mora donijeti do 5. travnja. Ako Vrhovni sud ne odluči drugačije, Glavašu istražni zatvor prestaje 5. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić 24. ožujka pozdravio je odluku Ustavnog suda, ali i izrazio zabrinutost za Glavaševo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu, istaknuvši kako se Glavašu "do 5. travnja produžava agonija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo