peti dan štrajka glađu / Branimir Glavaš završio u bolnici: 'Što će biti, samo Bog zna'

Branimir Glavaš prebačen je u Zatvorsku bolnicu u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici. Navodno se je u jako lošem fizičkom stanju

9.3.2015.
16:03
VOYO logo

Branimir Glavaš je zbog lošeg zdravstvenog stanja završio u bolnici. Prebačen je u Zatvorsku bolnicu u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici.

Podsjetimo, Glavaš već peti dan štrajka glađu i ne pije vodu jer je u četvrtak ponovno pritvoren u Remetincu. Uhićen je nakon odluke Vrhovnog suda da mu se odredi istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je odlučio ići do kraja. Rekao je i poručio da ako ga Hrvatska, za koju se borio, i njegov Osijek, odriču, on će se boriti do kraja", istaknuo je HDSSB-ovac Josip Salapić za RTL.

"Od časa otkako je stupio u istražni zatvor u Remetinec nije uzimao ni vodu ni hranu. Ono kada se ne uzima tekućina, to je mnogo opasnije nego kada se ne uzima hrana. Kakav će biti razvoj situacije, to samo Bog zna. To je nepredvidivo. Prvo, on je kao osoba jako nepredvidiv, na njega je jako teško utjecati. Kako je on odlučio, tako će on to provoditi", naglasio je Glavašev odvjetnik Veljko Miljević za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovo nije prvi put da štrajka glađu. Naime, to je već činio 2007. godine kada je nakon 57 dana štrajka glađu zbog narušenog zdravlja morao biti prebačen u zatvorsku bolnicu. Nepravomoćno je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo