DJELOMIČNO PRIHVAĆENA ŽALBA / Branimiru Glavašu smanjena kazna

Image

Vrhovni je sud potvrdio presudu prema kojoj je Glavaš kriv za ratni zločin, ali mu je zatvorsku kaznu smanjio s deset na osam godina.

30.7.2010.
12:41
VOYO logo

ZAGREB - Vrhovni sud potvrdio je da je Branimir Glavaš kriv za ratni zločin počinjen protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine, ali i preinačio prvostupanjsku presudu zagrebačkog Županijskog suda te mu jedinstvenu zatvorsku kaznu smanjio s deset na osam godina.

Vrhovni sud je u presudi koju je u petakobjavio na svojim internetskim stranicama djelomično prihvatio žalbu Branimira Glavaša te mu s deset na osam godina smanjio jedinstvenu zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" u Osijeku 1991. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugooptuženom Ivici Krnjaku zatvorska je kazna smanjena s osam na sedam godina, a Gordani Getoš Magdić sa sedam na pet.

Dini Kontiću i Zdravku Dragiću Vrhovni je sud smanjio kaznu zatvora s pet na tri i pol godine, a Tihomiru Valentiću s pet na 4,5 godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branimir Glavaš je nakon izricanja prvostupanjske presude lani u svibnju pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, dok se ostali osuđeni nalaze u pritvoru.

Osuđenicima će u zatvorske kazne biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Glavaš je u pritvoru bio od travnja 2007. do siječnja 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike