NE ŽELE ĆIRILICU / Branitelji traže da Vukovar bude izuzetak od Ustava

Image
Foto: RTL

Uoči početka sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara, dvjestotinjak branitelja i Vukovaraca okupilo se pred zgradom Poglavarstva kako bi apeliralo na vijećnike da danas usvoje amandman, kojim će biti zatraženo izuzeće cijelog grada Vukovara od primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, zbog njegove žrtve u Domovinskom ratu.

20.3.2013.
10:17
RTL
VOYO logo

Ispred zgrade Poglavarstva okupilo se dvjestotinjak branitelja i Vukovaraca, koji uoči početka sjednice Gradskog vijeća Vukovara traže od vijećnika da usvoje amandman, koji će predložiti stranka HSP dr. Ante Starčević.

Amandmanom će biti zatraženo izuzeće cijelog grada Vukovara od primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, zbog njegove žrtve u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim amandmanom želi se iz postojećeg članka 61. u cijelosti ukloniti stavak koji omogućava uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara", rekao je novinarima predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić.

Josić je novinarima rekao da je premijer Milanović već dao moratorij na primjenu dvojezičnosti onog trena kada je to pitanje ostavio za rješavanje nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi tražimo moratorij na deset godina i premijer ga je isto tako mogao dati na deset godina", ustvrdio je Josić.

Promjena Statuta u smislu dvojezičnosti po svemu sudeći će ipak pričekati novi sastav Vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je kao da nekome date ćevap, ali mu ne date da ga pojede", opisao je Josić situaciju u kojoj pravo na dvojezičnost propisuje Ustav, ali ga na terenu treba urediti Statutom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo