MJESTO POSEBNOG PIJETETA / Branitelji zastupnicima dijele majice 'Stop ćirilici u Vukovaru'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas ispred Hrvatskog sabora anketiraju zastupnike jesu li za uvođenje ćiriličnih natpisa u Vukovaru i za promjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

18.9.2013.
9:28
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Članovi hrvatske Vlade poručili su danas članovima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji su se okupili ispred Hrvatskog sabora, kako su dijalog i provođenje zakona nužni.

Uvijek sam za razgovor, ali morate i meni dati priliku da kažem što mislim, rekla je članovima Stožera potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova VesnaPusić, pozivajući ih da se dogovore za sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijalog i provođenje zakona, poruka je ministra uprave ArsenaBauka, koji je sa članovima Stožera razgovarao u društvu ministra poljoprivrede TihomiraJakovine.

Branitelji nisu protiv provođenje zakona, ali za neke stvari još nije vrijeme, uzvratili su mu članovi Stožera i zagrebačkih braniteljskih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Stožera pozvali su ministra Bauka na skori okrugli stol.

Uputite mi poziv, ako mi vrijeme i obveze dopuste doći ću, obećao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas ispred Hrvatskog sabora anketiraju zastupnike jesu li za uvođenje ćiriličnih natpisa u Vukovaru i za promjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, odnosno za vraćanje uvjeta od 50 posto udjela pripadnika nacionalne manjine u lokalnoj zajednici, umjesto sada potrebnih 33 posto.

Zastupnicima su dijelili i majice sa natpisom 'Stop ćirilici u Vukovaru'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Stožera pred Sabor su došli jer danas počinje redovno jesensko zasjedanje i 'aktualno prijepodne' u kojima na zastupničke upite odgovaraju članovi Vlade.

"Baniteljske udruge Grada Zagreba ovih su dana odlučile da će rasteretiti Vukovarce i ovdje poduzeti ozbiljne demokratske akcije otpore našim suborcima", izjavio je novinarima predsjednik zagrebačke HVIDRA-e MirkoLjubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da će, uz dijeljenje majica, poduzeti i druge akcije, a među ostalim, namjeravaju na ulaz u zgradu u ulici u Zagrebu gdje stanuje premijer ZoranMilanović, postaviti ploču s natpisom te ulice na ćirilici.

Predstavnik Stožera za obranu Vukovara VladoIljkić kazao je, pak, kako će stožer privremeno obustaviti akcije u Vukovaru i pokušati pridobiti saborske zastupnike da iniciraju saborsku sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o stanju u Vukovaru i potrebi da se taj grad stradalnik proglasi mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatražit ćemo da Hrvatski sabor hitno u dnevni red uvrsti tu točku jer se Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i Zakon o uporabi manjinskog jezika i pisma ovoga trenutka u potpunosti ne može primijeniti na stratištu kakvo je Vukovar", naglasio je Iljkić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo