ALŽIRAC U BIJEGU / Britanci u lovu na terorista koji je pobio 12 hrvatskih radnika

Image
Foto: PIXSELL/ILUSTRACIJA
Image
Foto: PIXSELL/ILUSTRACIJA

Protuterorističke snage britanske policije u lovu su na alžirskog terorista Alija Benrekiju, koji je posljednji put viđen u Velikoj Britaniji gdje je živio nakon bijega iz Alžira gdje je osuđen zbog masakra nad 12 hrvatskih radnika 1993. godine, piše britanski dnevni list The Sun.

28.1.2013.
12:34
PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Lov je pokrenut nekoliko dana nakon napada Al Kaide na plinsko postrojenje u Alžiru, kojim zajednički upravljaju britanska naftna korporacija BP, norveški Statoil i alžirski Sonatrach. Teroristi povezani s Al Kaidom 16. siječnja uzeli su za taoce 800 ljudi u plinskom postrojenju u pustinjskom dijelu alžirske Sahare.

Nakon četiri dana alžirske snage su pokušale osloboditi taoce i pritom je poginulo najmanje 39 stranaca, jedan Alžirac, kao i 29 militanata. Oslobođeno je ukupno 685 alžirskih radnika i 107 stranaca. Tri militanta su uhvaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fanatik" Ali Benrekia tražen je u svojoj domovini Alžiru gdje je osuđen kao mozak operacije u kojoj je ubijeno 12 hrvatskih radnika Hidroelektre 1993. godine, piše list.

Alžirski sud osudio je Benrekiju u odsutnosti budući da je pobjegao iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je došao u Veliku Britaniju 1998. i sve do nedavno je živio u Sparkbrooku u Birminghamu. Policija navodi da je sada nestao, ali da ga ne povezuju s napadom na plinsko postrojenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo