Zamjenik kritizirao premijera / 'Britanija će postati usamljenik u Europi!'

Image

Britanski zamjenik premijera, liberalni demokrat i eurofil Nick Clegg, strahuje da je Britanija ostala izolirana u Europi nakon summita u Bruxellesu na kojem je Cameron uložio veto na novi europski ugovor. Iako ga je prvotno javno podržao, u nedjelju su mediji objavili ono što je zamjenik iza leđa pričao o svom šefu.

11.12.2011.
11:24
VOYO logo

Britanski zamjenik premijera, liberalni demokrat i eurofil Nick Clegg, strahuje da je Britanija ostala izolirana u Europi nakon summita u Bruxellesu, navodi u nedjelju britanski dnevnik The Independent.

Ugledni list je također napisao kako je Clegg ljut na britanskog premijera Davida Camerona zbog ulaganja veta na novi europski ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U javnosti Clegg je podupro konzervativca Camerona navodeći da je Britanija postavila razumljive zahtjeve na europskom summitu u petak i da je vladajuća koalicija jedinstvena po tom pitanju.

No, Independent navodi, pozivajući se na izvore bliske zamjeniku premijera, da je Clegg privatno ljut zbog načina kako je europski summit završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nick svakako ne misli da je to dobar ugovor za Veliku Britaniju, za britanske poslove i britanski rast", kazao je izvor blizak Cleggu za list dodajući da on 'nije mogao vjerovati' kada je čuo na koji je način završio summit u Bruxellesu.

"To nas ostavlja izoliranima u Europi i to nije u našem nacionalnom interesu. Nick strahuje da postajemo usamljenik Europe", naveo je izvor u izjavi za Independant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranački dužnosnici liberalnih demokrata nisu htjeli komentirati ova izvješća.

Independant, a tako i list Observer, također navodi da Clegg vjeruje da izolacija od ostalih 26 članica Unije prijeti i britanskim odnosima sa SAD-om, slabeći zaštitu koju ima londonski City i ugrožavajući buduće investicije u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski konzervativni ministar financija George Osborne izjavio je u subotu kako je Cameron u Bruxellesu donio 'tešku, ali ispravnu odluku'.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo