i izvan turističke sezone / Broj gostiju iz Slovenije se povećao: po brojnosti odmah iza Nijemaca

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Slovenci su među našim najvjernijim gostima i uvijek im se radujemo, kazao je Lorencin, dodavši da su oni prošle godine činili 10 posto svih turista, a po broju dolazaka su ispred njih bili samo Nijemci

24.4.2015.
8:41
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Broj gostiju iz Slovenije u Hrvatskoj lani se povećao za dva posto, a mnogo će ih biti i u ove godine, o čemu svjedoči podatak da je broj njihovih turističkih noćenja u prva dva mjeseca porastao za 20 posto, iznio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" od petka hrvatski ministar turizma Darko Lorencin.

Slovenci su među našim najvjernijim gostima i uvijek im se radujemo, kazao je Lorencin, dodavši da su oni prošle godine činili 10 posto svih turista, a po broju dolazaka su ispred njih bili samo Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenski je gost za hrvatski turizam vrlo značajan, a dolazi nam i izvan glavne turističke sezone", kazao je Lorencin.

Iznio je podatak po kojemu 43 posto slovenskih gostiju dolazi u Istru, oko 25 posto na kvarnersko područje, a ostali većinom u Dalmaciju, iako je sve više i onih koji posjećuju odredišta u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lorencin je u razgovoru za vodeći slovenski list govorio i o planovima razvoja turizma, rekavši da usvojena strategija predviđa investicije u turizam u visini od 7 milijarda eura do 2020. godine, od čega pola u hotelske kapacitete, te povećanje potrošnje na 14,3 milijarda eura.

Smjernice iz strategije temelje se na razvoju sadašnje i stvaranju nove turističke ponude, jačanju konkurentnosti i prepoznatljivosti hrvatskog turističkog proizvoda, a cilj je da se Hrvatska do 2020. uvrsti među deset najvažnijih destinacija u svijetu, kazao je Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo