nezapamćena panika u italiji / Broj umrlih nakon primanja cjepiva protiv gripe porastao na 13!

Image

Do nedjelje je ukupno trinaest smrtnih slučajeva u Italiji povezano s primanjem cjepiva Fluada. Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u petak da se u Hrvatskoj ne korisiti cjepivo protiv gripe Fluad.

30.11.2014.
20:03
VOYO logo

Broj osoba umrlih u Italiji nakon što su primili cjepivo protiv gripe tvrtke Novartis porastao je na 13, objavile su u nedjelju talijanske medicinske vlasti, prenose agencije.

Talijanska medicinska agencija (AIFA) upozorila je da nije potrebno dizati paniku i naglasila da još uvijek nema dokaza da je cjepivo Fluad, koje proizvodi švicarska tvrtka, odgovorno za te smrti, objavila je agencija dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AIFA je u četvrtak objavila, pošto su preminule četiri osobe, da je s tržišta preventivno povukla dvije proizvodne serije Fluada, dok se ne provedu dodatne studije koje bi trebale utvrditi postoji li veza između smrti u Italiji i cjepiva, koje se koristi od 1997. i koje su dosad bez posljedica primili deseci milijuna ljudi.

Do nedjelje je ukupno trinaest smrtnih slučajeva u Italiji povezano s primanjem cjepiva Fluada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u petak da se u Hrvatskoj ne korisiti cjepivo protiv gripe Fluad.

Trenutno još nije poznato postoji li uzročna povezanost cijepljenja sa smrću preminulih osoba, no Fluad je adjuvantirano cjepivo protiv gripe koje se u Hrvatskoj ne koristi, priopćila je Služba za epidemiologiju HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine se u Hrvatskoj koristi cjepivo drugog proizvođača, neadjuvantirano podjedinično cjepivo Influvac, koje je bilo u upotrebi i prošle sezone gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo