SVE JE U RUKAMA EUROPE / Bruxelles odlučuje o Ini

Premijerka Kosor glasno je najavljivala kako će Inu vratiti u državne ruke jer je to nacionalni interes. Smije li donijeti zakon kojim bi država jedina mogla imati više od 49 posto dionica Ine, premijerka Kosor sada prvo mora pitati Europsku komisiju.

29.9.2011.
19:09
VOYO logo

O novom prijedlogu zakona o privatizaciji Ine, prema kojem bi samo država mogla imati više od 49 posto dionica Vlada nije raspravljala. Za mišljenje o planu zaštite nacionalnih interesa premijerka prvo mora pitati u Europi.

Izmijenjeni zakon o Ini Vlada želi na određeno vrijeme, dok se ne riješi slučaj navodnog ilegalnog preuzimanja od strane MOL-a, odnosno dok ne utvrdi je li bivši premijer MOL-u osigurao prevladavajući utjecaj u Ini za mito od 10 milijuna eura. Da Hrvatska mora paziti kako će to izvesti, poručila su i dvojica predsjednika iz Budimpešte.

Oporba, pak, upozorava na političku nedosljednost jer je izmjenu  premijerka najavila još u siječnju, da bi u ožujku, zbog dovršetka pregovora s EU-om,  odustala.

Upravo je pod palicom Jadranke Kosor, kao ministrice branitelja, 2008. odlučeno da braniteljski fond proda 7% dionica Ine, čime je MOL došao do sadašnjih 47 posto. No, u srijedu je Kosor tvrdila suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo