NOVA OPASNOST ZA SAD / 'Budu li nam prijetili, nuklearnim raketama ćemo gađati Bijelu kuću'

Image
Foto: AP

Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik zaprijetio je Bijeloj kući i Pentagonu nuklearnim udarom, što je već i ranije činio, optuživši Washington da zajedničkom vojnom vježbom s Južnom Korejom pojačava napetost na poluotoku.

29.7.2014.
7:01
AP
VOYO logo

SEUL - Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik zaprijetio je Bijeloj kući i Pentagonu nuklearnim udarom, što je već i ranije činio, optuživši Washington da zajedničkom vojnom vježbom s Južnom Korejom pojačava napetost na poluotoku.

"Budu li američki imperijalisti prijetili našem suverenitetu i našoj opstojnosti (...), naše će snage nuklearnim raketama gađati Bijelu kuću i Pentagon koji su izvor svakog zla", rekao je Hwang Pyong-So, direktor Općeg politbiroa koji je dio vojske, u govoru koji je održao u nedjelju a u ponedjeljak je objavljen na televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da Pjongjang prijeti nuklearnim udarom SAD-u i američkim vojnim bazama u Tihom oceanu.

No stručnjaci ocjenjuju da ta zemlja još nije proizvela interkontinentalnu balističku raketu kojom može gađati američki kontinent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja je izvela tri nuklearna pokusa, ali zacijelo još nije ovladala tehnikom koja bi joj omogućila da nuklearnu bombu pričvrsti na raketu, ocjenjuje France presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo