Ministre, nabavite digitron! / Čačićeva obmana? Struja i plin skuplji nego što su nam rekli!

Prvi potpredsjednik Vlade je jako zaposlen čovjek, no može li to opravdati činjenicu da je prošli tjedan obmanuo javnost 'zaboravivši' spomenuti kako će građani Hrvatske struju i plin plaćati osjetno više od najavljenog. Sve je to RTL Danas obznanio još u prošli petak.

2.5.2012.
11:36
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić, 'zaboravio' je spomenuti kako je Vlada uvela još jedan parafiskalni namet za plin u iznosu od 20,63 kune koji će morati plaćati sva kućanstva bez obzira na potrošnju, što je RTL Danas javio još u svojoj emisiji u petak.

Dok je prošli tjedan uvjeravao javnost kako će plin poskupjeti za prosječno kućanstvo 33 kune, a električna energija 40 kuna, te nakon toga bahato odgovorio da 'ako budemo manje telefonirali, imat ćemo za struju', čini se kako je prava istina da je plin poskupio za 30 posto, a za struju ćemo dodatno izdvajati i sto kuna.

"Do sada građani nisu plaćali nikakvu fiksnu naknadu, a od sada će, osim računa za potrošeni plin, morati platiti još i naknadu od 16,50 kuna. Taj iznos bit će sastavni dio svakog budućeg računa", pojasnili su u Gradskoj plinari Zagreb.

Dakle, kućanstva koja su dosad prosječno plaćala oko 200 kuna plina na mjesec, u lipnju će dobiti račun u iznosu od 264.63 kune, što je povećanje od 32.3 posto. Dakle, čak deset posto od Čačićeve računice, prenosi Večernji list.

Iako se novoizmišljeni namet odnosi isključivo na plin, i struja će biti znatno skuplja nego što nam je to Čačić rekao.

Naime, prema tvrdnjama predsjednika Saveza udruga potrošača Hrvatske, Nenada Kurtovića, računi za struju porast će za 60, a ne 40 kuna kako je rekao ministar gospodarstva.

U krajevima Hrvatske gdje potrošači nemaju pristup plinu ili jeftinoj toplinskoj energiji, poput Dalmacije i ruralnih područja kontinentalne Hrvatske, prosječni bi računi mogli porasti i za 100 kuna.

Pitanje je kako će građani uopće preživjeti ovaj dvostruki udar na i ovako mizeran standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo