OD VRHOVNOG SUDA / Čačićevi odvjetnici tražit će smanjenje kazne

Image
Foto: RTL

Čedo Prodanović rekao je da će za bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića tražiti nešto manju kaznu jer da na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

25.3.2013.
10:41
RTL
VOYO logo

Odvjetnici bivšeg potpredsjednika Vlade RadimiraČačića tražit će na javnoj sjednici pred Vrhovnim sudom da mu se smanji kazna od 22 mjeseca zatvora koju mu je zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih dosudio mađarski, a potvrdio zagrebački Županijski sud.

"Tražit ćemo nešto manju kaznu", izjavio je Hini jedan od Čačićevih odvjetnika ČedoProdanović. Pojasnio je da na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna sjednica na kojoj će Vrhovni sud razmatrati Čačićevu žalbu na odluku izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koja u cijelosti potvrđuje presudu suda u mađarskom Kapošvaru zakazana je za 24. travnja u 11 sati.

Potvrđujući kaznu mađarskog suda zagrebački je Županijski sud u siječnju odlučio i da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravomoćnu presudu zbog nesreće s početka 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon te odluke dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

Mađarska je dala prethodnu suglasnost, što znači da konačnu odluku hrvatskog sudstva mora prihvatiti i potvrditi tamošnji ministar pravosuđa i tek tada će Čačić moći služiti kaznu u nekom od hrvatskih zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo