U DOMAĆOJ DOMENI / 'Čačiću hrvatski sud kaznu može preinačiti u uvjetnu'

Image
Foto: PIXSELL

Damir Primorac za Slobodnu Dalmaciju je ustvrdio da se kazna Radimiru Čačiću, bude li dobio odobrenje da je služi u Hrvatskoj, može preinačiti u uvjetnu.

15.11.2012.
7:23
PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnik DamirPrimorac za Slobodnu Dalmaciju je ustvrdio da se kazna RadimiruČačiću, bude li dobio odobrenje je služi u Hrvatskoj, može preinačiti u uvjetnu.

"Prvo je potrebno da osuđena osoba zatraži od suda u Mađarskoj da joj se omogući izvršenje kazne u matičnoj državi, a ako Vlada Hrvatske prihvati taj prijedlog, slučaj prelazi u domaću domenu".

"Sud tada mora zakazati ročište i utvrditi je li osuđenik hrvatski državljanin, strana presuda pravomoćna i je li djelo koje za koje je osoba osuđena prema našem zakonu. Ako su ti uvjeti ispunjeni, Sudsko vijeće donosi presudu u ime RH", izjavio je bivši sudac.

Primorac je dodao i kako domaće pravosuđe ne smije ulaziti u činjenični supstrat mađarske presude. Kaznu može smanjiti, pretvoriti u uvjetnu, ali ne i povećati.

Radimir Čačić podnio ostavku na sve dužnosti!

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje obraćanje medijima Radimir Čačić započeo je izrazivši duboko žaljenje zbog prometne nesreće u Mađarskoj, koja je ostavila trajne posljednice na obitelj stradalih, ali i na njega samoga i njegovu obitelj.

"Moj stav od početka znate. Ako sud odluči kako ću snositi bezuvjetne konzekvence, svjestan odgovornosti koje imam i odgovornosti prema građanima, ali i premijeru s kojim sam imao iznadprosječan i profesionalni i osobni odnos, podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi. Podnosim ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Vlade, koordinatora gospodarskog resora i ministra gospodarstva", rekao je Radimir Čačić.

"Sve drugo što će se događati, bilo na privatnom ili političkom planu, bit ćete obavješteni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijela stranke će se sastati i donijeti odgovarajuće odluke", kazao je misleći na svoju poziciju u HNS-u.

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako je odlično surađivao s Radimirom Čačićem te da mu je žao što se sve ovako odigralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je žao zbog ovoga. Žao mi je zbog Ratka i zbog dvoje ljudi koji su stradali, što je bio nehaj i od toga se ne može pobjeći", započeo je Milanović svoje obraćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo