potrebe su tada najveće / Caritas će pomagati i kada se stradali vrate, ne samo sada

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Hrvatski Caritas prikupio je do sada novčanu pomoć županjskoj Posavini u iznosu oko tri milijuna kuna.

31.5.2014.
15:49
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski Caritas je u mogućnosti pomoći stanovnicima poplavljenih područja u županjskoj Posavini i želi biti s tim ljudima ne samo sada, dok se nalaze izvan svojih mjesta, a pogotvo kada se vrate i kada njihove potrebe budu najveće, kazao je ravnatelja Hrvatskog Caritasa FabijanSvalina.

"Konkretnu pomoć ćemo dogovoriti naknadno u koordinaciji s nadležnim tijelima. Mi smo spremni provesti ono što nam se povjeri bilo da je to kroz opremanje ili dio obnove kuća ili nešto drugo", kazao je Svalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, Hrvatski Caritas prikupio je do sada novčanu pomoć županjskoj Posavini u iznosu oko tri milijuna kuna. Nadbiskupija đakovačka i osječka osigurala je pak za tu namjenu oko četiri milijuna kuna, naveo je.

"Očekujemo i dalje pristizanje pomoći tako da će taj fond biti solidan", poručio je rekavši kako je Hrvatski Caritas, uz pomoć župnih i biskupijskih Caritasa, prikupio i veliku humanitarnu pomoć u hrani, odjeći i drugim potrepštinama koja je dijelom preusmjerena i za pomoć stradalim područjima u BiH i Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O načinima i mogućnostima pomoći Hrvatskog Caritasa, ravnatelj Fabijan Svalina u Županji je razgovarao s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrankom Perinićem koji je novinarima izjavio kako stanovnicima županjske Posavine treba omogućiti i život nakon što se vrate u svoja mjesta.

"Poslove oko zbrinjavanja i potreba mještana evakuiranih sela za sada na vrlo visokoj razini odrađuje Crveni križ, a ono što je vlo važno, iz Hrvatskog Caritasa se u pomoć postradalima žele uključiti u "nastavku" koji slijedi nakon povratka mještana domovima, kada će im ona biti itekako potrebna", rekao je Perinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo