HITNE POJAČANO RADE / Čehinja žrtva vrućine koja neće posustati do kraja tjedna

Čehinja koja se bez zaštite od sunca i s tek pola litre vode s prijateljem popela na najviši vrh Visa nije izdržala vrućinu i napor. Preminula je prije nego je stigla pomoć. Hitne u cijeloj zemlji imaju više posla, jer malotko sluša upozorenja na opasnost koju nosi sunce i temperature od 40 stupnjeva koliko je izmjereno u Kninu.

2.7.2012.
18:53
VOYO logo

Pala je nova žrtva vrućina. 31-godišnja turistkinja iz Češke s prijateljem je krenula u osvajanje najvišeg vrha otoka Visa. Pri povratku s Huma u Komižu na +34, bez zaštite od sunca, pozlilo joj je. Prijatelj je otrčao po pomoć, no bilo je prekasno.

"Pratilac je već ranije pokušavao pružiti prvu pomoć no nije uspio. Nisu imali šešire, nisu imali baš neke zaštite od sunca, imali su boce od pola litre, to nije dovoljno ni za pola sata boravka na ovom suncu", rekao je Željko Arnautović, predsjednik Planinarskog društva Hum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitne u cijeloj zemlji pojačano rade jer ljudi ne slušaju upozorenja. Pretjerano sunčanje može vam naštetiti i sada i u budućnosti jer koža pamti. Primjerice, dijete koje izgori u prve tri godine, ima 50 posto više šanse za rak kože u svojim 40-tima.

No splitske kupačice ne mare. Liječnici Luciji Vanjaka Rogošić samo danas došlo je troje izgorenih mladih i doznalo što ih čeka ako tako nastave. "Opekline, znači bolnost, mogućnost nastanka sunčanice, nastanak mjehura i oštećenje kože. A kronične su oštećenje samih madeža i prerano starenje kože te mogućnost nastanka karcinoma kože u starijoj životnoj dobi.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo