čestitke sa svih strana / Čelnici EU pozdravili ishod referenduma

Image
Foto: Pixsell

Čelnici Europske unije, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i Komisije, Jose Manuel Barroso, čestitali su Hrvatskoj i njezinu narodu što su se odlučili za članstvo u EU, koje će im pružiti nove prigode i pridonijeti stabilnosti i prosperitetu.

23.1.2012.
8:03
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Europskog vijeća, Herman Van Rompuy i Komisije, Jose Manuel Barroso, pozdravili su ishod referenduma, čestitali Hrvatskoj i njezinu narodu što su se odlučili za članstvo u EU, koje će im pružiti nove prigode i pridonijeti stabilnosti i prosperitetu.

"Pozdravljamo pozitivan ishod referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Ovim glasovanjem hrvatski su građani dali snažniju potporu europskoj integraciji. Čestitamo Hrvatskoj i njezinu narodu na njihovu izboru: članstvo u Europskoj uniji otvorit će im nove prigode i pridonijeti osiguranju stabilnosti i prosperiteta njihove zemlje", kaže se u poruci Van Rompuya i Barrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se dodaje da hrvatska vlada "s mandatom naroda sada može dovršiti preostale pripreme za članstvo".

"Veselimo se glatkoj ratifikaciji u hrvatskom parlamentu kao i u parlamentima svih zemalja članica EU-a kako bi Hrvatska postala 28. članica EU-a od 1. srpnja 2013. godine", ističu čelnici dviju europskih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barroso i Van Rompuy također dodaju da skoro pristupanje Hrvatske šalje snažan signal cijeloj jugoistočnoj Europi.

"Ono (hrvatsko pristupanje) pokazuje da je uz političku hrabrost i odlučne reforme članstvo u EU dostupno. Današnje pozitivno glasovanje stoga je dobra vijest za Hrvatsku, dobra vijest za regiju i dobra vijest za Europu", kažu Van Rompuy i Barroso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo