odbijen prijedlog uskok-a / Cetinski i porezni inspektori pušteni da se brane sa slobode

Sudac istrage istrage Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma odbio je prijedlog USKOK-a da se svo četvero zadrži u istražnom zatvoru te ih je nakon ispitivanja pustio da se brane sa slobode.

30.7.2014.
19:06
VOYO logo

Supružnici Vinka i MirkoCetinski te dvoje poreznih inspektora iz Rijeke pušteni su da se brane sa slobode, doznaje se od glasnogovornika Županijskog suda u Rijeci ZoranSršena.

Sudac istrage istrage Županijskog suda u Rijeci DuškoTišma odbio je prijedlog USKOK-a da se svo četvero zadrži u istražnom zatvoru te ih je nakon ispitivanja pustio da se brane sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je njihovo zadržavanje u zatvoru tražio zbog sprečavanja utjecaja na svjedoke, a za porezne inspektore i zbog opasnosti ponavljanja djela.

Istragu protiv njih četvero USKOK je pokrenuo danas zbog sumnje da su zlouporabili položaj i ovlasti, poticali na zlouporabu i krivotvorili službene isprave, objavljeno je na internetskoj stranici Državnog odvjetništva RH, bez navođenja identitea okrivljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje inspektora Porezne uprave, Područnog ureda u Rijeci, sumnjiče se da su od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja ove godine, na traženje supružnika Cetinski, neosnovano prihvaćali njihove izjave i predočenu dokumentaciju tijekom poreznog nadzora. Taj nadzor je proveden kako bi se utvrdilo postoji li razlika između vrijednosti imovine Cetinskih i dokazanih izvora sredstava za njeno stjecanje.

Porekli optužbe: 'To je hrvatski cirkus! Posao smo napravili apsolutno pošteno'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tonyjeva izjava za javnost: 'Nažalost živimo u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane'

USKOK je utvrdio da su porezni inspektori temeljem nevjerodostonih i krivotvorenih oporuka, darovnica i raznih potvrda, neosnovano prihvatili kao zakonite prihode imovinu Cetinskih od najmanje 24 milijuna kuna te vlasništvo nad nekretninama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša zamjenica ministra turizma Vinka i popularni istarski pjevač Mirko Cetinski uhićeni su jučer u Rovinju te su sinoć dovedeni u Rijeku i predani pritvorskom nadzorniku. Danas su oni i porezni inspektori ispitani u riječkom uredu USKOK-a, gdje su, po riječima riječkog odvjetnika Gorana Marijanovića, koji zastupa Mirka Cetinskog, svi odbacili navode tužitelja iz USKOK-a.

Neslužbeno se doznaje da je ovaj slučaj vezan uz istragu pokrenutu 2011. protiv bračnog para Cetinski, kasnije proširenom na sina Mattea te njihove suradnike temeljem prijave poduzetnika Danka Končara. On je tvrdio da su ga prevarili kupujući za njega nekretnine jer su mu prikazali da su ih platili osjetno više od tržišne vrijednosti. Na taj način, stoji u dvjema optužnicama proizašlim iz te istrage, Cetinski su oštetili Končara za oko 150 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo