još jedan obračun, sve oštriji ton / Cjelodnevno prepucavanje: Jovanović odbrusio HDZ-ovcima!

Sve "financijske afere Kukuriku koalicije" - iza tako najavljene HDZ-ove konferencije za novinare krilo se tek novo u nizu političko prepucavanje. Ovoga puta nastavilo se kroz cijeli dan. Nakon HDZ-ova prebrojavanja afera povezanih s vladajućima - iz Danske im je za RTL Danas odbrusio ministar Jovanović.

26.1.2014.
18:54
VOYO logo

Točno u podne HDZ je krenuo u još jedan obračun s Kukuriku koalicijom, u sve oštrijem tonu.

"Došlo je do ozbiljnoga narušavanja pravne države, pravne sigurnosti, demokratskih standarda, trodiobe vlasti, neovisnosti sudstva, za što je odgovorna Vlada na čijem je čelu Zoran Milanović", kazao je HDZ-ovac GordanJandroković.

'Niti jedan postupak se ne vodi protiv SDP-ovaca, a afera ima cijeli niz'

Onda su naveli i konkretne afere: od slučaja ministara Jakovine, Zlatar Violić, Linića, do onih gradonačelnika Sabe i županice Merzel Lovrić. Sve je zasjenio slučaj pomoćnika ministra financija Branka Šegona čiji se sukob interesa u dobivanju kredita od HBOR-a još istražuje.

"Državne institucije koje se time trebaju baviti već nekoliko godina tu nisu poduzele ništa i da je očito da gospodin Šegon očito ima jedan privilegirani položaj", dodaje Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Na napad HDZ-a prvi je odgovorio ministar ŽeljkoJovanović, i to iz Danske sa europskog rukometnog prvenstva.

"Sve što govore posljednjih dana Karamarko, njegova desna ruka, poznati kompilator i falsifikator Brkić i ostali članovi HDZ-a su besmislice. Svi građani Hrvatske znaju da u ovom trenutku jedina stranka, ne samo u Hrvatskoj nego u Europi, koja se nalazi na optuženičkoj klupi zbog pljačke svojih građana je HDZ".

Oglasili su se i iz SDP-a, ali tek priopćenjem: poručuju da ne žele gubiti vrijeme na, kako kažu, promašena prepucavanja.

Vladin odgovor HDZ-u: Ne želimo gubiti vrijeme na prepucavanje!

"...smatramo u najmanju ruku građanski nepristojnim da o korupciji govore osobe koje su u razdoblju za koje se sudi HDZ-u bile ili visoki dužnosnici HDZ-a ili ministri u Vladi HDZ-a ili potrčkala okrivljenicima u tom postupku. Ili i jedno i drugo i treće".

Samo pet sati nakon prvog napada iz HDZ-a - uslijedio je drugi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) AndrijaMikulić kazao je danas da ministar ŽeljkoJovanović nije pozvan davati komentare ispred SDP-a, a predsjednika Ivu Josipovića optužio je da, sve dok ne objasni neke afere, nije kompetentan govoriti o poslovnim aktivnostima glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.

Iako su do izbora za europarlament ostala puna četiri mjeseca, politička kampanja definitivno se zahuktava. Čeka se da u izravni obračun uđu i vođe najvećih stranaka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo