Počinile kazneno djelo / Članice Pussy Riota preko Twittera javile da su uhićene u Sočiju

Image
Foto: AP

Fotoreporter Jevgenij Feljdman izjavio je da se radi o optužbi za krađu.

18.2.2014.
12:13
AP
VOYO logo

Članice punk skupine Pussy Riot Marija Aljohina i Nadežda Tolokonjikova uhićene su u utorak u Sočiju, gdje se održavaju Zimske olimpijske igre, pod sumnjom da su počinile kazneno djelo, javljaju ruski mediji.

"Uhićene smo u Sočiju... pod sumnjom za kazneno djelo", objavila je Tolokonjikova na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolokonjikova je objavila da je prilikom uhićenja policija primijenila silu. Članice Pussy Riota došle su u Soči kako bi izvele još jedan performans. Navodno je to trebala biti pjesma za glazbeni film "Putin će te naučiti voljeti domovinu". Aljohinu i Tolokonjikovu policija je već dvaput privodila u posljednjih nekoliko dana. U trenutku uhićenja one su navodno šetale gradom.

Fotoreporter Jevgenij Feljdman izjavio je da se radi o optužbi za krađu, javlja portal Utro.ru. "Sada ih voze u policiju, obećali su ih ispitati i pustiti, navodno je u hotelu nešto ukradeno", rekao je reporter. Zajedno s njima policija je uhitila sedam osoba, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aljohina i Tolokonjikova oslobođene su iz zatvora prije manje od dva mjeseca u sklopu opće amnestije. One su bile osuđene na dvogodišnju kaznu zatvora zbog "punk molitve" u moskovskoj katedrali protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovih tijesnih veza s ruskom pravoslavnom crkvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo