bojkot bojkota / Crkva traži bojkot, a građani hrle u šoping centre

Hrvati su bojkotirali bojkot šopinga nedjeljom koji je od građana zatražila Katolička crkva. Mnogi građani širom Hrvatske i u nedjelju su pohrlili u šoping centre jer jedino vikendom stignu u miru pronaći i kupiti ono što im treba. No, Crkva ne odustaje te poručuju da će se nastaviti boriti.

4.3.2012.
18:50
VOYO logo

Nešto prije 11 sati pred zagrebačkom katedralom bilo je mnoštvo vjernika. Na nedjeljnoj misi mnogi traže svoj mir, njima je šetnja po trgovinama nezamisliva.

Da se radi o etici, odnosno pitanju solidarnosti, tvrdi Hrvatska biskupska konferencija koja je i pozvala na bojkot trgovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nedjelju stradaju oni koji imaju najmanje moći u društvu – konkretno žene, niže obrazovane, ima ih oko 200 tisuća. Mi pozivamo ljude da budu solidarni s njima", rekao je Gordan Črpić, glavni tajnik Iustitie et Pax Hrvatske biskupske konferencije.

No drugi se pitaju tko je solidaran s onima koji rade po cijele dane pa u šoping i stignu jedino nedjeljom. Dileme nemaju ni sindikati. Rad nedjeljom trebalo bi zabraniti po uzoru na većinu zapadnih zemalja, a ljude koji ipak moraju raditi - bolje platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da ovaj bojkot neće uroditi plodom, u pravilu kod nas je tako s bojkotima, trebalo bi snažno pritisnuti vlastodršce da promijene zakon", rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Hoće li se solidarnost proširiti ili će većina ipak izabrati šoping? Odgovor je negdje između, jer svatko ima izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo