Rekorder s 7,44 promila / Top lista Hrvata u 'šusu': Na svinjokolji popio 'samo' 2 litre rakije i 10 piva kako bi bio koncentriran

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Pio je čak sedam dana, a potom pao i razbio glavu. Bio je u komi, no već idući dan vratio se u svoj omiljeni kafić

30.4.2019.
13:30
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Iako liječnici smatraju da je svaka doza iznad tri promila već opasna po život, a iznad 4 promila u pravilu smrtonosna, postoje iznimke. Vijesti.hr donose listu neslavnih rekordera.

Količina alkohola u krvi konzumenta ovisi o količini vrsti pića koju je popio, ali i o njegovoj tjelesnoj težini i metabolizmu. 0,5 promila, postiže se već s jednim pićem, odnosno 0,5 decilitara žestice, pola litre piva ili dva decilitra vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popio osam boca viskija - 7,44 promila

Čak 7,44 promila izmjereno je Mati Rogulju iz Podaca s područja Makarske u rujnu 2003. godine. Tada je imao svega 25 godina. Policija je, naime, intervenirala zbog dojave o obiteljskom nasilju. Popio je osam boca viskija.

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Mate Rogulj je sa 7,44 hrvatski rekorder po izmjerenim promilima

Pije barem litru žestice dnevno, ali 'nije alkoholičar' - 6,9 promila

Za (ne)slavnim rekorderom nije puno zaostao ni 52-godišnji Josip Grubešić iz Osijeka. U bolnici su mu u rujnu 2010. godine izmjerili nevjerojatnih 6,9 promila. Kasnije je ispričao kako je pio konjak, rakiju, pivo i vino i sve je 'bilo u redu dok nije pao i slomio čašicu koljena'. Da stvar bude bizarnija, posve suvislo je odgovarao na liječnička pitanja. Kako su mu postepeno smanjivali koncentraciju alkohola, tako su mu ponavljali pitanja, a to ga je naljutilo pa je podviknuo na liječnike: "Dobro 'ko je tu pijan'?" Priznao je da dnevno pije barem litru 'žestice' dnevno, ali se ne smatra alkoholičarem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarčanin završio na psihijatriji - 6,26 promila

U veljači 2014. godine 30-godišnjaku iz Bjelovara je izmjereno 6,26 promila alkohola u krvi. Policija ga je odvela na Odjel bjelovarske psihijatrije jer je bio vidno pijan.

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Dolijao tijekom redovite kontrole prometa - 5,68 promila

U kolovozu 2002., tada 42-godišnji Križevčanin Zrinko G. zatečen je tijekom redovite kontrole prometa na cesti u blizini Križevaca. Vozio je Ford Escort sa smrtonosnom koncentracijom alkohola u krvi od 5,68 promila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođu u bolnici 'raskrinkali' - 5,5 promila

Starija gospođa dovezena je 2002. godine u Klinički bolnički centar Rebro, gdje joj je izmjerena koncentracija od 5,5 promila.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija

Pijanac

Popio 'samo dvije litre rakije i 10 piva' - 5,32 promila

50-godišnjaku iz Jagodnjaka, je policija 2015. godine izmjerila 5,32 promila alkohola u krvi. Vozio je bicikl kada ga je policija zaustavila i odvela u službene prostorije. Njemu nije bilo jasno kako je tako puno napuhao jer je na 'svinjokolji popio samo dvije litre rakije i 10 piva kako bi bio koncentriran na posao'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrtav pijan u centru Zagreba - 5,32 promila

Također tijekom redovite kontrole prometne policije u travnju 2004. godine, 50-godišnjaku je utvrđeno da je imao čak 5,32 promila alkohola u krvi. Pukom srećom nije uzrokovao prometnu nesreću. Patrola prometne policije zaustavila je 'nakresanog' vozača na raskrižju Hebrangove i Gundulićeve u Zagrebu

Ni vozačke, ni registracije ni bistrog uma - 5,27 promila

Samoborski prometni policajci ulovili su u rujnu 2004. godine pijanog 42-godišnjeg traktorista. Imao je u sebi 5,27 promila alkohola i izazvao je lakšu prometnu nesreću. Vozo je bez položenog vozačkog ispita za traktor, a ni vozilo nije bilo registrirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock.com
Image
Foto: Thinkstock.com

Pijanac

Pio sedam dana, a kad se probudio iz kome odmah otišao u kafić - 5 promila

Željku S. (43) iz Zagreba izmjereno je 5 promila alkohola u krvi u srpnju 2006. godine. Pio je čak sedam dana, a potom pao i razbio glavu. Alkohol u krvi su mu izmjerili liječnici koji su sanirali teške rane glave. Željko je bio u komi, no već idući dan vratio se u svoj omiljeni kafić.

Skrivio prometnu bez položenog vozčkog - 4,97 promila

Bez položenog vozačkog ispita i s 4,97 promila križevačka je policija zatekla 31-godišnjeg Vedrana K. U lipnju 2008. godine je prouzročio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja. No ubrzo ga je policija pronašla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biciklom se zabio 'drito' u policijski auto - 4,95 promila

Rekord u alkoholiziranosti na cesti 2005. pripao je biciklistu iz okolice Đakova. Njemu je izmjereno 4,95 promila nakon što se biciklom zabio u policijski auto. Tvrdio je da ništa nije pio.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo