protive se izručenju / Tereti ih se da su nudili mito Rimac: Bašić i Stipić iz afere Vjetroelektrane javili se na sud u BiH

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Bašić i Stipić su se u srijedu javili sudu na dogovorenu proceduru gdje se utvrđuje da su BiH državljani te da se protive izručenju

24.6.2020.
13:20
Pixsell
VOYO logo

Iako je prvotno objavljeno da su pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili u srijedu u Mostaru drugo i trećeosumnjičenog u aferi Vjetrelektrane, vlasnika tvrtke Lager Milenka Bašića i izvršnog direktora Dragana Stipića, čije izručenje traži Hrvatska, doznajemo kako su se oni sami javili na sud.

Za njima je raspisana međunarodna potjernica ureda Interpola u Zagrebu. Vlasti Republike Hrvatske traže njihovo izručenje zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo "davanje mita za trgovanje utjecajem" od početka prošle godine do kraja svibnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
žalila se na pritvor /

Ispitani članovi najuže obitelji: Sutra odluka ide li Rimac na slobodu ili ostaje u Remetincu

Bašić i Stipić su se u srijedu javili sudu na dogovorenu proceduru gdje se utvrđuje da su BiH državljani te da se protive izručenju hrvatskim vlastima.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjana državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bašića i Stipić se tereti za nuđenje 45 tisuća eura mita Josipi Rimac u svrhu pogodovanja tvrtki CEMP pri dobivanju dozvola za njihovu vjetroelektranu Krš-Pađene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo